Rick DiPietro köps ut från sitt monsterkontrakt

Postat: 2 juli, 2013 av Magnus i Nyheter Bridgeport, Nyheter Islanders
Etiketter:,

RickDiPietro

Det har under en tid spekulerats i forne all-starmålvakten Rick DiPietros framtid i Islanders och nu nås vi av beskedet att klubben köper ut sitt förstarundeval från 2000. På grund av otaliga skadebekymmer har DiPietro tappat sitt vägvinnande spel längs med vägen och han anses nu inte längre hålla i NHL.

Garth Snow informerade DiPietro under måndagskvällen. ”Det är ett extremt svårt beslut att ta” sa Snow och fortsatte, ”Hans tävlingsinställning och hans vilja att vinna matcher för New York Islanders har aldrig varit ifrågasatt. Med Rick tillbaka till 100% önskar vi honom inget annat än det bästa i hans fortsatta karriär”.

När DiPietro den gångna säsongen gick genom waivers för att till slut hamna i Bridgeport började man smått ana att Islanders inte längre såg honom som ett alternativ. Utköpet ger nu DiPietro 1.5 miljoner dollar per år över de 16 närmaste åren. Pengarna kommer inte räknas i Islanders lönelista och därför ligger man nu ca 8 miljoner under lönegolvnivå. Man har dessutom 29 miljoner upp till lönetaket, något som Islanders alltså måste jobba på under sommaren. En eller ett par free agents kan ju komma att införskaffas eller så förhandlar man om vissa spelares kontrakt.

Vi tackar DiPietro för alla fina matcher, främst de han svarade för innan skadebekymren började under 2008.

draft-rick-dipietro

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s