CalClutterbuck

När jag 2010 startade denna blogg så handlade mitt allra första blogginlägg om Nino Niederreiter som då precis hade blivit draftad i första rundan av Islanders. Därför infann sig en liten nostalgisk känsla då vi igår under gårdagens draft nåddes av beskedet att Islanders tradat bort Nino till Minnesota Wild för Cal Clutterbuck och ett tredjerundeval, som senare visade sig bli Eamon McAdam.

Säga vad man vill om Niederreiter men frågan är om inte han först nu är redo att ta nästa steg i karriären. Vi såg honom stundtals briljera under VM tidigare i vår och han svarade för en mycket bra säsong i AHL med Bridgeport Sound Tigers. Två saker talade emot en fortsättning i Isles.

Det första och kanske största skälet till hans sorti var förmodligen hans otålighet. Han, eller egentligen hans agent, uttryckte under säsongen en vilja att byta klubb då han krävde mer speltid i NHL. Lite kyligare i det läget och kanske hade vi fått se schweizaren på Long Island nästa säsong.

Men då kommer vi till det andra skälet, vems plats skulle han ta? Boyes menar en del och kanske skulle det vara enda alternativet för just nu är det inte speciellt lätt att spränga sig in i Islanders kärna av spelare. Kanske anser Snow och Capuano att platsen i förstalinan tillhör någon annan om Boyes försvinner och då återstår bara tredje- och fjärdeformationen igen för Nino som redan gjort den säsongen, med begränsad speltid och låg poängproduktion till följd.

Cal Clutterbuck är en tuff spelare som älskar att tacklas. Över de senaste fem säsongerna leder han hela NHL i antalet tacklingar, mest beroende på att Matt Martin inte spelat mer än tre säsonger, men ändå. Att ha två sådana tacklingsvilliga spelare i samma lag för ju med sig att det kommer göra ännu lite ondare att möta Islanders nästa säsong.

Annars är väl Clutterbuck mest känd för oss Islandersfans för incidenten med Trevor Gillies under säsongen 2010-11. Clutterbuck tacklade först Justin DiBennedetto illa mot sargen och i momentet senare kom Gillies och tryckte till Clutterbuck, en tackling som renderade tio matchers avstängning för Gillies del.

En annan spelare som Islanders knöt till sig igår är Parker Milner, 22-årig målvakt från Boston College.

Nu ser vi fram emot free agency-marknaden och hoppas på att Isles håvar in någon riktigt stor fisk där.

GILLIES TACKLING PÅ CLUTTERBUCK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s