Streit på väg bort

Postat: 5 juni, 2013 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , ,

ms2

Mark Streit blir unrestricted free agent om en månad, men enligt källor till Newsday.com kommer Islanders kapten inte återvända till laget för spel nästa säsong. Streit som är 35 år har tidigare meddelat att han vill fortsätta i Islanders men när laget erbjöd schweizaren ett nytt treårskontrakt värt ca fem miljoner dollar per säsong så var detta inte tillräckligt. Streit vill ha mer än 5.5 miljoner per säsong och då kanske även över fyra år. Eftersom free agent-marknaden i övrigt är ganska svag i år kan värdefulla spelare såsom Streit begära lite mer då de är extra svåra att ersätta med någon annan free agent men frågan är om det faktiskt är värt så mycket att behålla denna del av stommen i Islanders lagbygge? En del anser säkert att det är värt det medan andra, inklusive Garth Snow, inte är beredda på att överbetala sina stjärnor.

Streit som utnämndes till lagkapten inför säsongen 2011-12 har varit en pålitlig poänggörare för Islanders från backplats sedan han skrev på ett femårskontrakt i juli 2008. Han fick hela säsongen 2010-11 spolierad på grund av en axelskada men återvände och gjorde 47 poäng 2011-12, bäst bland Isles backar. Först den gångna säsongen började Streit få kritik att han tappat snabbhet och att spelet i egen zon försvagats. Framåt stod han ändå för 27 poäng och ytterligare fem i årets slutspel.

Om Streit lämnar klubben är det troligtvis John Tavares som får chansen som ny lagkapten. Men Tavares kan också komma att byta kedjekamrat då Brad Boyes, som spelade hela den gångna säsongen tillsammans med Tavares, enligt samma källor också verkar vara på väg bort från Islanders. Samtal pågår fortfarande mellan parterna men troligtvis lämnar även Boyes föreningen i sommar.

Evgeni Nabokov blir även han free agent i sommar men i ryssens fall verkar en lösning vara på gång och vi kommer säkert få se Nabby frälsa Islanders ytterligare ett par gånger nästa säsong.

När det gäller vår intresseanmälan om en eventuell träff oss svenska Islandersfans emellan har vi nu fått in tillräckligt med underlag för att gå vidare i processen. En sammanställning av era svar kommer upp inom kort på bloggen så ni själva får ta del av det enorma intresse som faktiskt verkar finnas. Jag blev minst sagt positivt överraskad över enkäten. Om ni vill diskutera träffen eller annat om Islanders på twitter så använd med fördel hashtagen #nyise som vi har kommit överens om att använda för att enklare hitta till våra åsikter om och kring Islanders.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s