John Tavares nominerad till Hart Trophy

Postat: 13 maj, 2013 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , ,

JT2

I efterdyningarna av Islanders slutspelsäventyr är det väl värt att notera att John Tavares i fredags blev nominerad till Hart Trophy som går till den spelare som anses vara mest värdefull för sitt lag. Han får hård konkurrens i kampen om trofén då även Pittsburghs Sidney Crosby och Washingtons Alex Ovechkin är nominerade. Medan Pittsburgh har vunnit det mesta även när Crosby varit borta för sin käkskada har Washington varit mer beroende av Ovechkins form. Att Tavares betyder det mesta för Islanders är ju ingen nyhet så därför tror jag att priset står mellan Capitals ryske stjärna och Islanders franchisespelare.

Tavares har fyra raka säsonger bakom sig som intern skytteligavinnare men skillnaden denna säsong har varit betydelsen av hans mål. Inklusive slutspelet gjorde JT 30 mål och 13 av dom var antingen mål som betydde kvittering eller ledning i matcherna, fem var matchavgörande mål. Hans tre fullträffar i straffläggningar denna säsongen var alla matchavgörande och Tavares hade en stor del i Islanders succéavslutning på grundserien då man gick 11-2-4 på de sista 17 matcherna.

Många är superlativerna kring Tavares men en spelare som vinner Hart spelar oftast i ett framgångsrikt lag. Enda gången sedan 1959 som en spelare i ett lag som inte nådde slutspelet vann Hart var 1988 då Mario Lemieux tog hem pokalen. Därför är utsikterna större i år för Tavares då ju laget avslutade den sex år långa väntan på playoffspel. Skulle Washington gå långt i slutspelet är nog dock priset vikt för Ovechkin, men det är såklart bara spekulation från min sida.

Den enda Islandersspelare som någonsin vunnit Hart Trophy är Bryan Trottier som vann utmärkelsen 1979. Inget datum har ännu satts för NHL Awards 2013.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s