vsPens3

Stämningen i Nassau Coliseum inför och i inledningen av den första perioden av match 3 i playoffserien mot Pittsburgh Penguins var elektrisk. För första gången sedan 2007 spelades det en slutspelsmatch i ”the barn” och det märktes verkligen hur länge fansen väntat på detta ögonblick.

Om ljudnivån var extrem innan matchen så fick den förmodligen bultarna i takbjälkarna att flyga all världens väg när Matt Moulson satte 1-0 redan efter knappa två minuter spelat. Islanders hade redan haft ett par bra chanser och sedan tryckte Moulson in 1-0 intill ena stolpen där Marc-Andre Fleury trodde att han blockerat pucken med sin skridsko tryckt mot stolpen. Evgeni Nabokov tvingades till en snabb plockhandskräddning på ett bra försök av Sidney Crosby och i spelvändningen efter hann Michael Grabner upp pucken bakom Fleurys kasse innan han skickade in den i slottet där Casey Cizikas mötte med en one-timer som hittade nätmaskorna bakom Penguinsmålvakten. Efter denna fantastiska start och med en euforisk publik var man nästan på väg att redan räkna hem denna matchen under segerkontot. Men ack vad man kan lura sig själv. Efter två utvisningar i snabb följd på Mark Streit och Travis Hamonic fick bortalaget chansen i spel 5-mot-3. Det tog endast 23 sekunder för Penguins att utnyttja detta då Jarome Iginla styrde in Kris Letangs backskott. Man fick fortsätta i numerärt överläge och 19 sekunder senare var det utjämnat när Chris Kunitz smög in bakom Islanders backar och skapade sig ett friläge. Stämningen var plötsligt betydligt mer dämpad och det skulle bli värre. Med minuten kvar att spela tog sig Crosby fram på högerkanten och serverade Pascal Dupuis framför mål vars avslutning betydde 3-2 till bortalaget.

Islanders kom ut till andra perioden taggat och man skapade en hel del bra chanser inledningsvis, dock utan att överlista Fleury. Penguins höll emot och istället fick Douglas Murray göra mål, något som inte tillhör vanligheterna, med tre minuter kvar. Uppförsbacken började kännas tung då Islanders visade prov på härlig framåtanda utan att få betalt för det.

Betalningen kom istället i den tredje perioden. Islanders reducerade fem minuter in i perioden i numerärt underläge. Frans Nielsen fick tag i pucken vid egen blå och såg Kyle Okposo i ögonvrån sätta fart mot offensiv blå. Nielsen lyckades med en snurrpassning hitta Okposo som tvingades visa prov på klubbteknik för att få med sig pucken då passningen inte var perfekt på bladet. Fri med Fleury gjorde han sedan inget misstag och det var 4-3. John Tavares hade varit ganska ljum i matchserien fram till den elfte minuten i match 3. Då såg han med ett rappt handledsskott till att kvittera tillställningen och publiken var återigen med på noterna. Stämningen under resten av matchen var magisk men inget av lagen gjorde fler mål och vi gjorde oss redo för overtime.

Tyvärr drog Islanders på sig en utvisning åtta minuter in i förlängningen. Många menar att domarna inte skulle blåst då Crosby föll alldeles för enkelt i kamp med Brian Strait men så blev det i alla fall. I powerplay är Penguins oerhört giftiga, något som man även visade prov på denna gång. Crosby hittade Kunitz ensam i slottet och så var den matchen över.

Synd att Islanders inte lyckades ta hem matchen efter sin starka upphämtning i tredje perioden. Samtidigt känns det som att vi äntligen är tillbaka på den nivå som vi hade under nästan hela april månad. Detta go i laget gör att man inte är allt för orolig inför nästa möte. Bli inte förvånade ifall matchserien är oavgjord när den vänder åter till Pennsylvania. Match 4 spelas natten till onsdag, klockan 01:00 svensk tid.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Matt Moulson (Kyle Okposo, Lubomir Visnovsky) 1:43
  • 2-0 Casey Cizikas (Michael Grabner) 5:41
  • 2-1 Jarome Iginla (Kris Letang, Sidney Crosby) 13:18 PP
  • 2-2 Chris Kunitz (Evgeni Malkin, Kris Letang) 13:37 PP
  • 2-3 Pascal Dupuis (Sidney Crosby, Chris Kunitz) 19:00
  • 2-4 Douglas Murray (Evgeni Malkin, Paul Martin) 37:10
  • 3-4 Kyle Okposo (Frans Nielsen) 45:31 SH
  • 4-4 John Tavares (Josh Bailey) 50:48
  • 4-5 Chris Kunitz (Sidney Crosby, Paul Martin) 68:44 PP
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s