Islanders förlorar sista grundseriematchen

Postat: 27 april, 2013 av Knappen i Highlights, Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , , ,

New York Islanders förlorade sista grundseriematchen på bortais mot Buffalo Sabres. Emellertid skrevs siffrorna till 2-1 efter straffar och poängen Islanders fick med sig innebar att man avancerade till sjätteplats i konferensen.

Första perioden var mycket svängig och lagen bytte chanser med varandra. Sabres hade bland annat ett skott i stolpen samt ett friläge som Nabby lyckades avstyra. Första perioden slutade 0-0 och skottstatistiken vann Sabres med 11-10.

När den andra perioden är knappa fem minuter gammal misslyckas Kyle Okposo med ett uppspel i egen zon. Thomas Vanek får pucken på sig och spelar fram Brian Flynn som gör sitt sjätte mål för säsongen. Islanders hade sedan chansen i powerplay och där var Brad Boyes nära att klippa in ett direktskott, men Ryan Miller i Sabres-målet räddade. Något senare hade även John Tavares ett jätteläge då han lämnades fri precis framför Miller, men på något vis lyckades Tavares missa det jätteläget. Michael Grabner hade ett friläge som Miller räddade. Miller var omutlig i Sabres-målet. Skottstatistiken vann Islanders med 9-5.

I den tredje perioden hade Sabres ännu ett skott i stolpen i början på perioden. 7:26 in i perioden slår Andy MacDonald iväg en puck som ser ut att bli en icing-puck, men Keith Aucoin kommer farande som en kanonkula och Ryan Miller tvingas ut på mellanhand och Aucoin skjuter in pucken mellan benen på Ryan Miller. Josh Bailey hade ett fint läge då dryga 5 minuter återstod av perioden, men lyckades likt Tavares tidigare missa ett fint läge precis framför Ryan Miller. Skottstatistiken i tredje vann Islanders med 8-6.

I en mållös övertid vann Isles skotten med 5-1. I den avgörande straffläggningen satte Thomas Vanek den avgörande straffen i Nabbys vänstra kryss och de två poängen uteblev.

Målskyttar:
1-0 Brian Flynn (Thomas Vanek)
1-1 Keith Aucoin (Andy MacDonald)
2-1 Thomas Vanek (Avgörande straff)

Det blev 1 poäng och hade Isles bara förvaltat sina chanser bättre hade det kunnat bli 2 poäng. Men spelet sedan det stod klart att Isles blev klara för playoff kan ändå anses lite oroväckande, just på grund av att Isles inte sätter sina chanser. Defensivt och målvaktsmässigt ser det dock bra ut och spottar man bara in några fler mål på de fina chanser man skapar kan man ställa till det för vilket lag man än må ställas emot i slutspelet.

I och med poängen avancerade Islanders till sjätteplats i tabellen. I nuläget innebär det att man ställs inför Washington Capitals i första rundan av playoff. Emellertid spelar New York Rangers sin sista grundsseriematch ikväll, klockan 21.00 (svensk tid). Vinner Devils så hamnar Rangers bakom Isles i tabellen. Emellertid är det högst troligt att Ottawa Senators kan smyga förbi. De har nämligen två matcher kvar. I natt (01.00 svensk tid) spelar de hemma mot Philadelphia Flyers och sedan har de även den inställda matchen borta mot Boston Bruins under natten till måndag. Lagen det är troligast att Isles får möta är Pittsburgh Penguins (klar etta). Boston Bruins/Montréal Canadiens (slåss om andraplatsen) eller Washington Capitals (klar trea).

Här följer ”Isleslights” från matchen:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s