strait

Efter fem raka säsonger utan slutspel har Islanders nu äntligen gjort fansen stolta igen. Trots att nattens möte med Carolina bara inbringade en poäng så var det just denna poäng som gjorde så att vågskålen tippade över till de slutspelsklara lagens sida. Detta tack vare att samtliga slutspelskonkurrenter förlorade sina respektive matcher och Winnipeg Jets kan därmed inte längre komma ikapp Islanders. Hurricanes förblev samtidigt det enda lag som Isles inte lyckades ta någon tvåpoängare mot den här säsongen men vad gjorde väl det en sån här natt. Stor poängräddare blev John Tavares vars kvitteringspuck kom med bara minuten kvar att spela.

Hemmalaget inledde målskyttet redan efter fyra minuters spel då Alexander Semin sköt ett skott i skäret som Evgeni Nabokov aldrig hann reagera på. Men Islanders kom snabbt tillbaka när man två minuter senare kvitterade genom en styrning av Brad Boyes på Mark Streits finurliga skottpassning. Mot slutet av perioden viftade Jordan Staal till med klubban framför mål och lyckades på så sätt styra in ett höstlöv från blålinjen. Utöver målen hade Islanders de hetaste chanserna men Dan Ellis var duktig i hemmakassen.

Sju minuter in i period nummer två fick Josh Bailey sätta en enkel retur från Ellis efter att Kyle Okposo på egen hand tagit sig in i slottet och avfyrat ett skott som hemmakeepern inte kunde kontrollera. Utjämnat ånyo alltså men inte heller denna gång kunde Islanders utnyttja det momentum man skaffat sig, detta trots en bra möjlighet för Keith Aucoin. Nabokov svarade för en förstklassig räddning när han tvingades till en rejäl sidledsförflyttning innan han stoppade Eric Staal från att ge Hurricanes ledningen. Men innan pausvilan var hemmaledning ändå ett faktum. Efter hårt jobb av Carolina i anfallszon hamnade pucken hos Patrick Dwyer som smällde in 3-2 från nära håll bakom en chanslös Nabokov.

Tredje perioden innehöll ett par halvchanser för Islanders i jakten på en kvittering men nio minuter ini i perioden höll vi på att sätta kaffet i vrångstrupen när Nabby fumlade med pucken bakom eget mål och Tuomo Ruutu bjöds på ett helt öppet mål för att avgöra matchen. Men finländaren var artig nog att skjuta klockrent i stolpen och det var länge sedan man såg ett mer ”givet mål” inte resultera. Med minuten kvar att spela kom alltså kvitteringen till slut. Tavares fick pucken till vänster om Ellis och försökte hitta Okposo framför mål men pucken studsade istället på en motståndarback och in i nät. Det var ett av säsongens viktigaste mål som tog matchen till förlängning och Islanders till slutspel.

Efter en mållös förlängning följde straffar där både Frans Nielsen och Brad Boyes missade medan båda straffarna från Canes sida resulterade i mål. Men vad gjorde väl det, äntligen är Islanders med i slutspelet igen. Nu får vi bara hoppas på att laget kan ta sig förbi första omgången, något som inte hänt sedan säsongen 1992-93.

Närmast väntar match mot Philadelphia Flyers på torsdag. Nu spelar vi för en behaglig motståndare i första rundan, till exempel Montreal Canadiens.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Alexander Semin (Eric Staal, Jamie McBain) 3:57
  • 1-1 Brad Boyes (Mark Streit, Matt Moulson) 6:04
  • 2-1 Jordan Staal (Jay Harrison, Jiri Tlusty) 16:20
  • 2-2 Josh Bailey (Kyle Okposo, Frans Nielsen) 27:34
  • 3-2 Patrick Dwyer (Jordan Staal, Tuomo Ruutu) 37:45
  • 3-3 John Tavares (Matt Moulson, Kyle Okposo) 58:59
  • 4-3 Jeff Skinner SO
kommentarer
  1. Magistern skriver:

    Underbart! Nu kan banne mig allt ske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s