vsWPG

En synnerligen tät och svängig match utspelades igår kväll i Winnipeg. Gästerna från Long Island drog till slut det längsta strået efter avgörande på straffslag och därmed klättrar man nu förbi Ottawa Senators som i sin tur torskade mot Toronto Maple Leafs. Därmed är det just nu Washington Capitals som gäller som slutspelsmotståndare om placeringarna håller i sig, något som förmodligen inte blir fallet.

Nattens match borde egentligen blivit en enklare affär för Isles för man dominerade stora stunder matchen men hemmalaget klamrade sig gång på gång fast målmässigt. Man fick alltså ändå till slut dra en lättnadens suck efter de rättvisa två poängen. Den fanatiska hemmapubliken var lika högljudd som vanligt men de tystnade dock tämligen omgående då de fick se ett mönsteranfall från Islanders avslutas av Frans Nielsen som fick pucken i hög fart fram mot Ondrej Pavelec i hemmakassen. Dansken vars kedja verkligen kommit igång på allvar nu satte pucken säkert bakom den tjeckiske burväktaren. Sex minuter senare fick dock hemmpubliken tillfälle att vädra lungorna när Zach Bogosian avslutade ett anfall med att pricka in 1-1 bakom Evgeni Nabokov. Skottet var välplacerat men kanske inte helt otagbart. Islanders skulle ändå få gå till pausvila i ledning då Josh Bailey och Kyle Okposo snurrade rejält i motståndarnas zon och efter mycket hårt jobb fick Bailey chansen till höger om Pavelec och han hittade en liten lucka fram till 2-1.

Halvvägs in i matchen ökade Matt Martin på till 3-1 och det kändes nästan som att Islanders höll på att dra ifrån. Jesse Joensuu hittade Martin med en fin passning från vänstra sarghörnet och ligans meste tacklare visade att han även kan göra mål då och då. Jets behövde en snabb reducering för att inte tappa matchen och det var också precis vad man fick. Kyle Wellwood fick en evighet på sig att förvalta Nabokovs okontrollerade retur och han kunde då sätta 3-2 i ett så gott som öppet mål. Samme Wellwood såg sedan till att utjämna matchen då han fick ett friläge från blålinjen och trots uppvaktning lyckades han hitta maskorna bakom Nabbys plockhandske. Winnipeg låg på bra mot slutet av perioden och då kom Nabokov upp stort med flera viktiga räddningar inklusive ett friläge. Jets hade dessutom en puck i nät men slutsignalen hade redan ljudit så det godkändes såklart inte.

Oavgjort efter två perioder kändes lite onödigt och orättvist men det gäller som bekant att vara effektiv och sätta den lilla gummitrissan i nät om man vill vinna. Nio minuter in i den tredje perioden tog Islanders ånyo ledningen efter en stark uppåkning av Colin McDonald längs högersargen. I sarghörnet chanspassade han in i slottet och alldeles framför mål hade hemmalaget glömt bort Michael Grabner som enkelt kunde stöta in 4-3. Men Winnipeg kom tillbaka ännu en gång innan matchen var över. Med två minuter kvar slog Bryan Little in kvitteringen i powerplay. Man hade då tagit ut målvakten och spelade 6-mot-4, en chansning som gick hem.

I overtime hade Jets en puck i stolpen och Nielsen hade en jättechans mitt i slottet men inga fler mål noterades och vi fick ta till straffar för att avgöra denna match. Brad Boyes och Andrew Ladd gjorde varsitt mål innan John Tavares fick chansen att avgöra. Med en liten fint fick han isär Pavelecs benskydd och retfullt enkelt utnyttjade JT tillfället genom att lägga pucken mellan benen på hemmakeepern.

En vecka återstår nu av säsongen och för Islanders del innebär det tre matcher. Närmast väntar Carolina Hurricanes, det enda lag som Islanders ännu inte slagit i år och kanske kan det vara tillräckligt med tändvätska för våra tappra hjältar. Nedsläpp sker på tisdag natt klockan 1:00 svensk tid.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Frans Nielsen (Kyle Okposo, Josh Bailey) 4:21
  • 1-1 Zach Bogosian (Blake Wheeler, Andrew Ladd) 10:42
  • 1-2 Josh Bailey (Kyle Okposo, Frans Nielsen) 12:14
  • 1-3 Matt Martin (Jesse Joensuu, Lubomir Visnovsky) 29:47
  • 2-3 Kyle Wellwood (Evander Kane, James Wright) 30:27
  • 3-3 Kyle Wellwood (Grant Clitsome) 33:24
  • 3-4 Michael Grabner (Colin McDonald, Lubomir Visnovsky) 49:13
  • 4-4 Bryan Little (Andrew Ladd, Grant Clitsome) 57:59 PP
  • 4-5 John Tavares SO

///Mangan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s