nabby

Islanders vann måstematchen i natt mot redan avhängda Florida Panthers med 5-2. Detta var samtidigt Isles sista hemmamatch i grundserien och nu avslutar man med en fem matcher lång road trip. Hemmapubliken slöt upp fantastiskt även denna kväll och det märks att man nu har slutspelsvittring då det var länge sedan ljudnivån var så hög som i natt när ”we want playoffs” varvades med ”Na-bby, Na-bby”. Evgeni Nabokov var nämligen en av hemmalagets bästa spelare även i natt och när han i den andra perioden blev pååkt höll hela Nassau Coliseum andan när han blev liggandes på isen. Men ryssen reste på sig och svarade sedan för många fina räddningar så han verkade helt okej trots smällen.

Hemmalaget var det betydligt hetare laget i den första perioden och det dröjde bara åtta minuter innan Jacob Markström i Floridas kasse tvingades vittja nätet för första gången denna kväll. Thomas Hickey sköt ett backskott som först styrde på Matt Martins och sedan på Matt Moulsons klubba och vidare in i mål. Sex minuter senare utnyttjade Islanders ett 5-mot-3-läge då när Mark Streit satte tvåan. Detta var endast andra gången som Islanders kunde jubla i ett tvåmannaöverläge denna säsongen, trots många chanser i denna spelform. Med tre minuter kvar av perioden gjorde Michael Grabner mål i numerärt överläge. Det är relativt ovanligt att man får frilägen i powerplay men detta fick Grabs efter ett underbart långpass från Andy MacDonald. Fri med Markström lade Grabner in en backhand fram till 3-0. Innan perioden var över reducerade gästerna, även det i powerplay så ställningen efter första perioden var alltså stabila 3-1.

Det tog sedan lite drygt tre minuter att punktera matchen för Islanders del då man i den andra perioden rivstartade med 4-1 genom veteranen Radek Martinek. Fjorton sekunder senare snodde Grabner pucken från Brian Campbell och gjorde 5-1, ett mål som fick Panthers att plocka ut stackars Markström och istället sätta in Scott Clemmensen. Den sistnämnde inledde med att råna Islanders två gånger om och i Floridalägret ångrade man kanske valet av Markström i efterhand då Islanders aldrig kom att få hål på Clemmensen. Panthers fick dock till ytterligare en reducering efter att Nabokov missbedömt en situation då han kom långt ur sin kasse för att spela pucken men missat och gästerna fick öppet mål.

Efter sju mål på matchens första 28 minuter noterades sedan inga fler och till slut kändes segern mer stabil än förkrossande.

Nu väntar som sagt fem matcher på bortais som avslutar säsongen. Matcherna är i tur och ordning mot Toronto som åkte rejält på pumpen i natt mot Washington, Winnipeg som kämpar med just Washington om den kanske enda slutspelsplatsen för Southeastlagen, Carolina som är avsågat, Philadelphia som också är så gott som borta samt Buffalo som fortfarande har en minimal chans att nå slutspel. Om Islanders skrapar ihop åtta poäng till så är man garanterat klara för playoff men förmodligen kommer det inte krävas riktigt så många poäng.

På torsdag går matchen mot Maple Leafs av stapeln.

AKTUELL TABELL 16/4

 1. Pittsburgh 64
 2. Montreal 57
 3. Washington 50
 4. Boston 56
 5. Toronto 53
 6. Ottawa 50
 7. NY Islanders 49
 8. NY Rangers 46
 9. Winnipeg 46
 10. Buffalo 42
 11. Philadelphia 41
 12. New Jwesey 40
 13. Tampa Bay 38
 14. Carolina 36
 15. Florida 32

MÅLSKYTTAR:

 • 1-0 Matt Moulson (Matt Martin, Thomas Hickey) 8:01
 • 2-0 Mark Streit (Kyle Okposo, Frans Nielsen) 13:59 PP
 • 3-0 Michael Grabner (Andrew MacDonald, Evgeni Nabokov) 16:47 PP
 • 3-1 Dmitry Kulikov (Tomas Fleischmann, Marcel Goc) 18:12 PP
 • 4-1 Radek Martinek (Jesse Joensuu, Mark Streit) 23:19
 • 5-1 Michael Grabner 23:33
 • 5-2 Marcel Goc (Tomas Kopecky, Tomas Fleischmann) 27:44
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s