winvsPHI

En inte allt för välspelad och händelserik match gick ändå till Islanders favör i natt. Phialadelphia Flyers var på besök i Nassau Coliseum och att de saknar självförtroende just nu var tydligt. Philly brukar annars kunna dominera matcherna lagen emellan men nu är det Isles som är på gång och även om det ser ljust ut just nu så återstår åtta tuffa matcher innan ett eventuellt slutspel väntar.

Än så länge har man bara tappat en poäng i april men nu väntar först Boston Bruins på bortaplan och sedan NY Rangers på Long Island, två viktiga matcher i slutspurten som gärna får resultera i minst två poäng. Noterbart är att Islanders avslutar grundserien med en fem matcher lång road trip varav de fyra sista är mot lag som för närvarande är placerade efter Islanders i Eastern Conference.

Matchen mot Philly hade som sagt svårt att nå upp till några höjder. Det bästa var nog publikens tilltagande engagemang och det skanderades ”We want playoffs” mer än en gång på läktarna. Jakub Voracek fick nöjet att inleda målskyttet för gästerna när han tog emot en långpassning på offensiva blå och fri med Evgeni Nabokov sökte han ryssens lucka mellan benen. Nabby knep ihop benskydden men en kastandes Andy MacDonald kunde inte få stopp på sin kropp utan gled in i sin målvakt som därmed tog med sig pucken över mållinjen. Matt Moulson var tillbaka igen efter att ha missat förra matchen. Han har haft en ganska tung period på sistone men i slutet av första perioden fick han det att lossna igen. Brad Boyes visade prov på fina handleder i förarbetet och Moulson klippte sedan till med ett skott som Flyers målvakt Steve Mason inte lyckades fånga. Målet dök egentligen upp från ingenstans då Islanders fram till dess haft svårt att skapa några riktigt bra målchanser.

Andra perioden var ganska seg och bägge lagen tog ut varandra ganska bra. Men mot slutet av perioden tog hemmalaget över något och man skapade rejäl press i motståndarzonen. Detta gav till slut utdelning när Michael Grabner fick pucken i slottet och drog till med ett handledsskott som hittade nätet på Masons plockhandsksida.

Den tredje perioden kontrollerades hyfsat av hemmalaget och de gånger Philadelphia anföll stod Nabokov ivägen som en säker sista utpost. Med två minuter kvar av perioden satte Islanders spiken i kistan när John Tavares sköt ett skott som Mason lämnade retur på. Moulson försökte nå returen men innan han lyckades kom gästernas Erik Gustafsson kastandes och han stötte in pucken i egen kasse. Casey Cizikas fick möjligheten i bytet senare att i öppen kasse fastställa slutresultatet till 4-1.

På torsdag väntar alltså tuff bortamatch mot Bruins.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Jakub Voracek (Claude Giroux, Kimmo Timonen) 6:28
  • 1-1 Matt Moulson (Brad Boyes, John Tavares) 15:36
  • 2-1 Michael Grabner (Colin McDonald, Keith Aucoin) 37:42
  • 3-1 John Tavares (Matt Moulson, Brad Boyes) 58:23
  • 4-1 Casey Cizikas (Matt Martin, Colin McDonald) 58:51 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s