MattMartin2

Inför matchen i natt mot Tampa Bay Lightning nåddes vi av beskedet att Matt Moulson skulle missa sin allra första match sedan han kom till Islanders inför säsongen 2009-10. Efter 284 raka matcher avslutades hans ironmansejour på grund av influensan och istället tar nu John Tavares över som lagets nye ironman med sina 198 raka matcher. Tavares har för övrigt bara missat tre matcher i sin NHL-karriär.

Michael Grabner tog Moulsons plats i förstakedjan och han tackade för förtroendet genom att svara för 1-0 mot slutet av första perioden. Grabner snodde pucken från ett dåligt uppspel och vandrade in i slottet innan han avfyrade en rejäl stänkare bakom Tampas nyligen införskaffade målvakt Ben Bishop. Bishop hade tidigare i perioden svarat för en lysande räddning på en jättechans för Josh Bailey vars kedja tillsammans med Frans Nielsen och Kyle Okposo är fortsatt formstark och de skulle komma att få utdelning senare i matchen. Evgeni Nabokov var också han riktigt vass i natt och han stod bokstavligen på huvudet i slutet av perioden när han rånade Tampa på kvitteringen.

Fyra minuter in i den andra perioden kvitterade gästerna efter en smått fantastisk framspelning av Vinny Lecavalier från bakom Islanders kasse. Passningen bakom sin rygg ställde hela Islanders inklusive Nabokov och Richard Panik fick ett tomt mål att kvittera i. När Islanders återtog ledningen fyra minuter senare var det Okposos tur att glänsa. På egen hand fintade han upp större delar av Tampalaget upp på läktarna innan han fann Bailey parkerad framför mål och med Bishop simmandes på isen blev det en tämligen enkel uppgift för Bailey att återge Isles ledningen.

I den tredje periodens inledning kvitterade Tampa på nytt. Nabokov tappade sin klubba och medan han försökte få kontroll på den lämnades han helt utblottad mot gästernas anfallare. Matt Carle högg på returen från Steve Stamkos skott som Nabokov inte kunde få grepp om och det var 2-2. Islanders var dock verkligen ute efter vinsten i natt och man trummade på mot Bishop som med sex minuter kvar tvingades släppa in Matt Martins handledsskott från strax innanför blå. Bishop kan ha varit en aning skymd vid skottögonblicket men kanske borde han ändå tagit Martins skott. Desto skönare att han inte gjorde det. Med sekunder kvar och plockad målvakt tryckte Tampa på för en kvittering men Islanders lyckades bryta en passning och liggandes på knä skickade Andy MacDonald pucken längs hela isen och in i mål fram till 4-2.

NY Rangers vann även dom i natt medan New Jersey förlorade så just nu står kampen mellan de två derbyrivalerna från NYC. Men fler lag är på väg att dras in i streckstriden. Ottawa Senators är bara två poäng före även om de har två matcher mindre spelade än Isles. Toronto är fyra poäng före och kan även de bli indraget inom kort. Bakom skuggar tvåan i Southeast division som ständigt växlar mellan Washington och Winnipeg. I dagsläget är Jets på niondeplats, två poäng bakom Islanders men ned en match mer spelad. Det kommer bli spännande ända in på mållinjen, var så säkra.

På tisdag väntar Philadelphia Flyers i Nassau Coliseum, ännu en match som måste vinnas.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Michael Grabner (John Tavares) 14:45
  • 1-1 Richard Panik (Vincent Lecavalier, Matt Carle) 24:44
  • 2-1 Josh Bailey (Kyle Okposo, Frans Nielsen) 28:22
  • 2-2 Matt Carle (Steven Stamkos, Benoit Pouliot) 44:00
  • 3-2 Matt Martin (Anders Lee, Mark Streit) 53:34
  • 4-2 Andrew MacDonald (Josh Bailey) 59:46 EN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s