goal

Efter nattens bortaseger för Islanders mot New Jersey Devils är slutspelsjakten just nu ett race mellan de tre derbyrivalerna från New York-området. Även NY Rangers vann sin match i natt så Islanders ligger fortfarande på nionde plats i tabellen med samma poäng som Rangers men nu även bara två poäng efter Devils på den sjunde platsen.

Islanders inledde nattens match på bästa sätt då Josh Bailey öppnade målskyttet redan efter 52 sekunders spel. Frans Nielsen svarade för en utsökt framspelning till Bailey som genom en snabb dragning fintade bort Martin Brodeur innan han satte pucken i den tomma kassen. Ett par minuter senare var det dags igen för Islanders att tända mållampan. Travis Hamonic slängde iväg ett dragskott från blålinjen och pucken seglade hela vägen in i mål. Brodeur kan ha varit något skymd vid skottögonblicket men han borde kanske ändå tagit det inte allt för hårda skottet. Båda lagen skapade ytterligare ett par bra chanser mot slutet av perioden men de bägge veteranmålvakterna höll tätt.

Den andra perioden dominerades av hemmalaget som tog upp jakten på en reducering tämligen omgående. Evgeni Nabokov fick slita hårt och han gjorde det med en äran då han såg till att hålla nollan ett bra tag. Men åtta minuter in i perioden tvingades han till slut kapitulera då Patrik Elias fann Alexei Ponikarovsky som kunde sätta 2-1 från nära håll.

Spelet böljade fram och tillbaka i den tredje perioden men det var Islanders som var det effektivaste laget. I powerplay ökade John Tavares på till 3-1 när Lubomir Visnovsky stötte framåt längs vänsterkanten innan han skickade in en passning mot slottet. Pucken letade sig hela vägen till den bortre stolpen där Tavares stod och enkelt satte han 3-1 i öppet mål. Inga fler mål noterades trots ett par halvbra chanser för hemmalaget mot slutet.

Frans Nielsens kedja med Kyle Okposo och Josh Bailey var den genomgående bästa formationen för Islanders i natt och de skapade många fina chanser mycket tack vare spelsugne Nielsens vassa passningar till sina kedjekamrater.

Nu tightar det till sig rejält i tabellen och om Islanders lyckas besegra Winnipeg Jets i natt så är man ovanför strecket. NY Rangers har närmast ett dubbelmöte med Pittsburgh Penguins och vi får väl hoppas att pingvinernas fian form håller i sig där. Devils har en klart nedåtgående trend och de har Boston Bruins närmast, en tuff uppgift för de flesta lag.

I natt tar alltså Islanders emot Winnipeg på hemmaplan, för övrigt lagens enda möte på Long Island denna säsongen. Dags att visa upp samma fina spel på hemmais som man gjort på bortaplan under säsongen.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Josh Bailey (Frans Nielsen, Kyle Okposo) 0:52
  • 0-2 Travis Hamonic (Frans Nielsen) 7:14
  • 1-2 Alexei Ponikarovsky (Patrik Elias, Travis Zajac) 28:01
  • 1-3 John Tavares (Lubomir Visnovsky, Mark Streit) 49:13 PP
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s