Två viktiga poäng efter sömnpiller

Postat: 25 mars, 2013 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , ,

vsFLA

Matchen igår kväll mellan Islanders och Florida Panthers var i ärlighetens namn kanske en av de sämsta någonsin sett till underhållningsvärde. Två lag som var livrädda för att gå till attack och som prioriterade defensiven framför allt. Smart kan tyckas då Islanders var piskade att ta två pinnar och därför inte hade råd med någon give-and-go-hockey.

Då chanserna var lätträknade matchen igenom berättar jag bara om målen som föll. De var tre till antalet och samtliga gjordes av hemmalaget, varav de två sista i öppen kasse. Andy MacDonald var den som svarade för det första och matchavgörande målet. Efter sex minuters spel smällde han in ett skott från blålinjen i numerärt överläge. Jacob Markström i Panthers kasse var lite långsam i sidledsförflyttningen och det straffade sig när AMAC gjorde sitt andra mål för säsongen.

Matchen i övrigt var som sagt riktigt seg. Bästa formationen för Isles denna kväll var nog faktiskt fjärdekedjan med Matt Martin, Marty Reasoner och Casey Cizikas. Den sistnämnde var också den som slog in 3-0 med 13 sekunder kvar av matchen. I bytet före hade John Tavares redan prickat den tomma kassen efter osjälvisk framspelning av Brad Boyes.

Trots tveksamma matcher och resultat den senaste tiden ligger Islanders otroligt nog bara två poäng från slutspelsstrecket och man har alltså knappat in i racet trots tre raka förluster innan gårdagens vinst. Detta är nästan för bra för att vara sant och ett bättre tabelläge inför en fyra matcher lång road trip kunde man inte fått med tanke på resultaten. Hoppas bara vi kan utnyttja detta nu.

Bortamatcher mot i tur och ordning Washington, Philadelphia, Pittsburgh och New Jersey väntar nu närmast. Två av dessa måste vinnas, helst fler. Matchen mot Capitals spelas på tisdag.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Andrew MacDonald (Frans Nielsen, Kyle Okposo) 6:05 PP
  • 2-0 John Tavares (Brad Boyes, Matt Moulson) 59:29 EN
  • 3-0 Casey Cizikas (Matt Martin) 59:47 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s