DiPietro höll nollan mot Devils

DiPietro

För första gången sedan säsongen 2002-03 höll Rick DiPietro nollan i en AHL-match när Sound Tigers besegrade Albany Devils igår kväll. Senaste gången han höll nollan i NHL var i november 2010, då mot New Jersey Devils. Brock Nelson och Nino Niederreiter säkrade segern för Bridgeport som nu ligger sex poäng från sista slutspelsplatsen, en plats som derbyrivalen Connecticut Whale innehar i nuläget. 17 matcher återstår varav 11 på hemmaplan och fyra mot svårspelade Portland Pirates och fyra mot slutspelsjagande Worcester Sharks.

En ganska händelsefattig och mållös förstaperiod följdes av en actionfylld andra. Sound Tigers vann skotten med 20-11 i den andra perioden och skapade många bra chanser för att spräcka nollan men gästernas keeper Keith Kinkaid var mycket duktig och räddade allt.

Först halvvägs in i den tredje perioden kom utdelningen för Bridgeport när Brock Nelson fann luckan bakom Kinkaid i numerärt underläge. För det hårda förarbetet stod Scott Campbell som levererade den fina passningen till Nelson när de båda kom i ett två-mot-ett-läge. Med två minuter kvar av matchen slog Niederreiter in en retur på volley fram till 2-0 och matchen var avgjord.

DiPietro gjorde 33 räddningar och utsågs till matchens lirare. Ett skönt formbesked för veteranen som behöver allt självförtroende han kan få för att om möjligt komma tillbaka till gammal god form.

På fredag fortsätter jakten på slutspelsplatserna med match borta mot Providence Bruins.