Solid insats för Islanders som nollade Bolts

Postat: 15 mars, 2013 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , , , ,

winvsTB

Islanders svarade för en stabil insats i nattens bortamöte med Tampa Bay Lightning och man vann matchen med 2-0. Segern var väldigt viktig för att inte hamna för långt efter i slutspelsracet och man är nu 3 poäng bakom Winnipeg Jets som i nuläget innehar sista playoffplatsen.

Första perioden bjöd inte på några mål men däremot ett par kvalificerade räddningar, både från Evgeni Nabokov men kanske framför allt av hemmalagets Anders Lindbäck. För det var Islanders som hade de flesta och vassaste avsluten då man vann skotten med 13-6.

I den andra perioden fortsatte Islanders skapa chanser men det var inte förrän efter halva matchen spelad som utdelningen kom. Man fick till ett bra powerplayspel och Mark Streit tog ett skott från blå som styrdes av Brad Boyes. Lindbäck reagerade snabbt och räddade men returen hamnade hos Matt Moulson som stod parkerad framför mål. I 9 fall av 10 brukar Moulson avsluta själv i detta läget men denna gång hade han ögon i nacken och med en liten nätt backhandpassning fann han John Tavares som fick öppet mål vid den bortre stolpen. Tavares kunde inte missa att göra sitt 17:e mål för säsongen. Hade vi spelat en vanlig säsong över 82 matcher så hade Tavares varit på väg mot 50 mål i år när man tittar på målsnittet.

Tampa låg på rejält i den tredje akten, speciellt när man fick chansen i powerplay mitt i perioden. Nabokov kom då upp stort i ett par lägen och räddade Islanders från påhälsning i det egna målet. Med minuten kvar plockade hemmalaget ut Lindbäck och Boyes kunde pricka målet med 40 sekunder kvar att spela fram till 2-0.

David Ullström ådrog sig tyvärr en sträckning i ljumsken mot slutet av matchen och han förväntas bli borta 3-4 veckor. Jesse Joensuu är däremot på bättringsvägen och förväntas ta svenskens plats i laguppställningen.

Det enda laget som Islanders ännu inte mött i Eastern Conference denna säsong är Florida Panthers. På lördag väntar dock match i Sunrise mot Cats som för närvarande parkerar på sistaplatsen i Conferencen och som dras med många skador på nyckelspelare, bland andra Stephen Weiss och Kris Versteeg. En seger är nödvändig även i denna matchen för att inte halka för långt efter i den jämna tabellen.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 John Tavares (Matt Moulson, Brad Boyes) 30:22 PP
  • 0-2 Brad Boyes (Andrew MacDonald) 59:20 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s