Ullströms snabbvisit bar frukt

Postat: 13 mars, 2013 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , , ,

Ullström2

David Ullström som fått ganska sparsamt med speltid i Islanders den senaste tiden fick ta vägen till Florida via Bridgeport för lite matchträning. Han tackade och tog emot genom att bli matchvinnare mot Springfield Falcons med sitt mål i overtime. På torsdag återfinns han i Islanders trupp när de gästar Tampa Bay.

Första perioden slutade mållös men den andra bjöd på desto fler mål. Bara minuten in i andra akten satte kapten Matt Watkins 1-0 för hemmalaget efter att ha brutit ett felpass från en försvarare och skickat in pucken i nät. Falcons svarade fyra minuter senare med kvitteringen efter Bridgeportslarv i egen zon. Man misslyckades med att rensa pucken ur egen zon och vid blå stod Will Weber och pangade in 1-1 bakom Rick DiPietro. Ytterligare två minuter senare återtog Sound Tigers ledningen när Nino Niederreiter tog hand om en målvaktsretur och fintade sedan helt bort gästernas keeper innan han lade in pucken med backhand i den tomma kassen. Detta var Niederreiters 25:e mål för säsongen. Samtliga mål under ordinarie speltid gjordes i den andra perioden och sålunda kom kvitteringen till 2-2 med två minuter kvar.

Inga mål heller i den tredje perioden alltså men med sekunder kvar drog Bridgeport på sig en utvisning för för många spelare på banan, en utvisning som fortsatte in i förlängningen. Efter ett heroiskt boxplay blev man fulltaliga och istället drogs Johan Sundström ner när han var på väg att bryta sig fri. Inget straffslag men likväl två minuters spel i numerärt överläge väntade och efter stolpskott från både Ullström och Ty Wishart kunde till slut Brock Nelson hitta Ullström framför mål med en underbar framspelning. Ullström fick öppet mål och segern var ett faktum.

Nu reser laget till Manchester för match mot Monarchs på fredag.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Matt Watkins 21:33
  • 1-1 Will Weber 25:29
  • 2-1 Nino Niederreiter (Aaron Ness, Mike Halmo) 27:38
  • 2-2 Jonathan Audy-Marchessault (Andrew Joudrey, Cody Goloubef) 37:55 PP
  • 3-2 David Ullström (Brock Nelson, Aaron Ness) 63:33 PP

HIGHLIGHTS

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s