winvsWSH

Efter att Islanders mer eller mindre ägt hela kvällens match mot Washington Capitals men ändå bara hade 2-2 med tretton minuter kvar av matchen hängde orosmolnen tunga över våra huvuden. Erfarenheten från denna säsongen har ju varit att vi tyvärr lyckats förlora många matcher där vi egentligen varit det bättre laget. Men John Tavares, vem annars, skulle med två snabba mål se till att vifta bort det där molnet och istället sprida solsken i våra ansikten.

Islanders inledde målskyttet i den första perioden när Frans Nielsen och Josh Bailey kom i ett två-mot-ett-läge. Bailey fick pucken av Nielsen och bortalagets keeper Philipp Grubauer tvingades kapitulera. På det hela taget var Islanders alerta även om Capitals också tilläts skapa ett par farligheter.

Den andra perioden var inte gammal då gästerna utjämnade i spel i numerärt överläge. Mathieu Perreault och Joel Ward sköt på samma puck som träffade skridskon på otursgubben nummer ett just nu, Travis Hamonic, och vidare in i mål. Det dividerades länge om vem som egentligen varit sist på pucken men till slut fick Perreault målet. Islanders fick chansen att åter ta ledningen lite senare i perioden efter att Alex Ovechkin slarvat i egen zon. Casey Cizikas fick pucken och hittade bortre hörnet bakom Grubauer.

Nicklas Bäckström har varit ganska sval denna säsongen och typiskt nog var det just han som kvitterade sju minuter in i den tredje perioden efter ett snabbt klapp-klapp-spel. Fram till det målet hade det varit bara Islanders i perioden och detta var Capitals första riktiga målchans i slutakten. Orättvist kändes det men sen kom alltså Tavares igång och detta i samband med en onödig utvisning på bortalagets Mike Ribeiro. Han drog nämligen på sig en extra tvåminutare för snack och det var på den sista tvåan som Tavares ledningsmål gjordes. På en retur framför mål fick stjärncentern öppet mål och han sköt in pucken med full kraft i det tomma målet. Sekunder senare fick Islanders åter chansen till ett långt powerplay då Andy MacDonald fick en klubba i ansiktet med fyra minuters numerärt överläge som följd. Redan efter ett par sekunder tryckte Tavares in sitt andra för kvällen, tillika sitt 100:e mål i karriären. Men domarna såg aldrig att pucken var inne så när Matt Moulson tre minuter senare faktiskt gjorde ett mål som man kunde konstatera var inne åkte man istället och kollade på video för den första målchansen. Det visade sig att Tavares skott träffat målkameran och studsat ut så ingen riktigt noterade att det verkligen var mål. Man fick vrida tillbaka klockan och Moulson fick stryka sitt mål från protokollet. Islanders avslutade målskyttet genom Frans Nielsen som med tre minuter kvar sköt 5-2 i numerärt underläge.

Nu är Islanders äntligen tillbaka på .500-nivå och med fem raka matcher där man tagit poäng i bagaget känns det ändå okej inför de bortamatcher som närmast väntar.

Redan i morgon spelar man mot Pittsburgh Penguins innan man tar en tripp ner till Florida mot slutet av nästa vecka.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Josh Bailey (Frans Nielsen, Mark Streit) 10:46
  • 1-1 Mathieu Perreault (Joel Ward, John Carlson) 21:26 PP
  • 2-1 Casey Cizikas (Matt Martin, Colin McDonald) 30:03
  • 2-2 Nicklas Bäckström (Troy Brouwer, Karl Alzner) 47:09
  • 3-2 John Tavares (Brad Boyes, Lubomir Visnovsky) 52:13 PP
  • 4-2 John Tavares (Matt Moulson, Brad Boyes) 52:43 PP
  • 5-2 Frans Nielsen (Travis Hamonic) 56:59 SH
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s