Islanders tappade spelet och poängen

Postat: 8 mars, 2013 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , ,

vrrags

Nattens derby mellan Islanders och NY Rangers slutade med seger för gästerna med vinstmålet inslaget i overtime. En poäng för Islanders kan man dels vara missnöjd med eftersom man dominerade i den första perioden, dels får man vara nöjd då man resten av matchen till stora delar räddades av Evgeni Nabokov. En annan faktor som försvårade segerchanserna var avsaknaden av powerplay, något som dock Rangers utnyttjade vid avgörandet.

Den första perioden var som sagt hemmalagets bästa och bägge lagen bjöd på frejdigt anfallsspel och coacherna fick säkert ett par nya gråa hårstrån av det böljande spelet. Islanders tog ledningen tolv minuter in i matchen när Colin McDonalds blindpassning in i slottet möttes av Michael Grabner som överlistade Henrik Lundqvist på dennes plockhandsksida. Rangers tog över mer efter hand men Evgeni Nabokov var riktigt bra denna kväll och han stoppade hela 35 skott i matchen.

Den andra perioden bjöd annars inte på lika många målchanser som den första och den slutade också mållös. Nabokov kom upp stort ett par gånger i den tredje periodens inledning men till slut tvingades även han att kapitulera. Rangers bästa spelare för kvällen, Rick Nash lyckades överlista ryssen med bara fem minuter kvar av matchen. Rangers låg helt klart närmast ett vinstmål på slutet men hemmalaget kämpade sig till ytterligare en period.

Väl i övertidsspelet åkte Grabner ut för en hakning och i spel 4-mot-3 räckte det med 21 sekunder innan Marian Gaborik avgjorde med ett tungt skott från blå.

Halva serien är nu spelad och vi är med i racet om slutspelsplatsen vilket ju känns bra. Dessutom har spelet sett riktigt bra ut för det mesta, även i vissa förlustmatcher så hoppet lever ju om att vi ska kunna vinna alla matcher som vi faktiskt spelar bra i. Då kan vi säkert räkna med playoff senare i vår. Men det kommer bli tufft då det mestadels är bortamtcher som väntar på andra halvan. Fast eftersom vi faktiskt varit betydligt bättre på bortaplan i år så är kanske detta också bara är positivt.

På lördag väntar den sista av de sju raka hemmamatcherna som Islanders nu haft. Det är en tidig match mot Washington Capitals som startar redan klockan 19:00, svensk tid.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Michael Grabner (Colin McDonald, Andrew MacDonald) 11:51
  • 1-1 Rick Nash (Derek Stepan, Carl Hagelin) 54:37
  • 1-2 Marian Gaborik (Rick Nash, Derek Stepan) 60:42 PP
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s