winvsOTT

Matchen igår kväll mellan Islanders och Ottawa Senators var en bra genomförd match av hemmalaget men slarviga individuella misstag gjorde ändå att ställningen var oavgjord efter full tid och förlängning. Tur var kanske det för annars hade vi inte fått se den fräcka straff som John Tavares bjöd på då han kopierade den straff som hamnade på frimärke efter OS i Lillehammer 1994.

Islanders inledde matchen bäst och efter åtta minuters spel tände Brad Boyes mållampan när han fick fritt fram mot Robin Lehner i Ottawas kasse och med ett snärtigt handledsskott satte han pucken över axeln på den svenske målvakten. Lite senare fick Tavares ett friläge men om det berodde på att han kännt sig lite hängig och småsjuk under ett par dagar eller ej vet jag inte men speeden fanns inte riktigt där och avslutet blev istället ett skott som Lehner räddade.

Efter att ha kontrollerat händelserna relativt bekvämt så kom ett individuellt misstag att själpa Islanders i mitten av den andra perioden. En till synes lös dump mot mål av Chris Neil hamnade hos Travis Hamonic som inte kunde hantera pucken utan den studsade rakt ut till Mika Zibanejad som drog till direkt förbi en chanslös Evgeni Nabokov. Ottawa tog över efter målet och skapade mest under resterande del av perioden. Bland annat hade man ett rungande stolpskott som räddade Islanders den gången efter ännu ett tveksamt byte av Hamonic och Andy MacDonald.

Mot slutet av matchen började vi så smått vänta på förlängningen när Michael Grabner fick tag på pucken alldeles innanför blålinjen och efter ett par kvicka skär avlossade han ett handledsskott som överlistade Lehner. Med bara tre och en halv minut kvar på klockan trodde vi kanske att detta skulle kunna hålla. Men när Kyle Okposo tog en riktigt dum utvisning med mindre än två minuter kvar fick gästerna chansen i powerplay och man tog den. Patrick Wiercioch avlossade från blålinjen och den studsade på försvarsben och in bakom Nabokov.

Efter två fina chanser i förlängningen för Hamonic och Tavares gick ändå matchen till straffar. Frans Nielsen är allra bäst i hela NHL på straffslag och inte heller denna gång gjorde han någon besviken. Med ett snabbt skott lurade han Lehner som säkert väntade på den klassiska backhanddragningen. Nielsen har nu gjort 25 straffmål på 40 försök. Av de straffar han missat slogs flertalet under hans första år i NHL. Under de tre senaste säsongerna är han näst intill hundraprocentig. Efter två räddningar av Nabokov fick Tavares visa prov på sina hockeykunskaper. Jag postar en länk här under så behöver jag inte skriva mer om det.

Två poäng var ett måste inför matchen och två poäng blev det även om det kunde gått åt andra hållet. Sett till hela matchen var det ändå ett rättvist resultat och nu gäller det att bygga vidare på detta då Montreal Canadiens väntar hemma på tisdag. Tavares slapp träning på måndagen för att istället kurera sin sjukdom.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Brad Boyes (Matt Moulson, Mark Streit) 7:48
  • 1-1 Mika Zibanejad (Chris Neil) 28:36
  • 2-1 Michael Grabner (Marty Reasoner) 56:31
  • 2-2 Patrick Wiercioch (Kyle Turris, Sergei Gonchar) 58:51 PP
  • 3-2 John Tavares SO

Tavares ”Foppastraff”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s