Stark forcering räckte till en poäng

Postat: 4 mars, 2013 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , , , ,

ScottCampbell2

När Sound Tigers igår kväll tog emot lokalrivalen Connecticut Whale för andra gången på kort tid hade man revansch att kräva då förra mötet slutade med storförlust. Det blev en halv revansch då man lyckades knipa en pinne efter en stark finish i den tredje perioden.

För det var bortalaget som inledde bäst i den första perioden då gamle bekantingen Micheal Haley fick chansen att lägga in pucken mellan benen på Kenny Reiter i hemmakassen efter att den studsat på två försvarare och därmed ställt Reiter helt hjälplös.

Med två minuter kvar av den andra perioden ökade Connecticut på till 2-0. I powerplay höll sig Chris Kreider framme på en retur och satte tvåan bakom Reiter.

I den tredje perioden inledde Sound Tigers upphämtningen redan efter två minuters spel. Sound Tigers powerplay hade just avslutats när Brock Nelson slog in en retur efter backskott av Dallas Jackson från blålinjen. Sound Tigers ägde verkligen den tredje perioden och man jagade kvitteringen besinningslöst. Till slut fick man också utdelning när Brandon DeFazio hittade fram med en passning in i slottet där Scott Campbell fick tag i pucken och skickade den in i nät över klubbhandsken på gästenas målvakt Cam Talbot.

Målet tog matchen till förlängning och väl där hade Connecticut fått nya krafter. Logan Pyett utnyttjade ett två-mot-ett-läge då Sound Tigers försvarare gått bort sig i anfallszon. Med ett rappt skott hittade han en lucka under Reiters stöt och därmed tilldelades gästerna extrapoängen.

3 matcher återstår för Bridgeports del. Tretton av dom kommer avgöras på hemmaplan och med tanke på att man just nu är sju poäng från en slutspelsplats så krävs nästan en rejäl formtopp nu om det ska bli något playoff för Bridgeport i år. Framför allt måste man få igång sitt powerplay som nu inte gjort mål på 37 raka försök.

På onsdag lirar man igen, borta mot Manchester Monarchs.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Micheal Haley (Mike Vernace) 15:06
  • 0-2 Chris Kreider (Brandon Segal, Kris Newbury) 38:16 PP
  • 1-2 Brock Nelson (Dallas Jackson, Jon Landry) 41:43
  • 2-2 Scott Campbell (Brandon DeFazio, Nathan McIver) 55:42
  • 2-3 Logan Pyett (Brandon Segal, Christian Thomas) 62:17
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s