Islanders helt borta hemma

Postat: 27 februari, 2013 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , ,

Tavares2

Hemma bäst är verkligen inget som stämmer in på årets Islanders och i natt inkasserade man årets åttonde hemmaförlust på tio försök. Nu måste det bli bättring i de nästkommande fem hemmamatcherna om vi ska våga hoppas på slutspel. Bruins tog ledningen sju minuter in i den första perioden då Adam McQuaids skott från blå letade sig in under armen på Evgeni Nabokov. Ryssen hade fri sikt vid målet så kanske borde han gjort något bättre av den situationen även om skottet var relativt hårt. Islanders saknade inte chanser men Tuukka Rask var väldigt bra i gästernas kasse. Dock kunde han inte göra något när Josh Bailey hittade fram till Casey Cizikas med en riktigt snygg passning som resulterade i ett skott som gick över Rask och in i mål. Kvitteringen kändes ändå ganska rättvis vid det laget och man gick till pausvila vid ställningen 1-1.

Tyvärr är Islanders ofta svaga i inledningen av perioderna. Så även denna gång och Brad Marchand höllsig framme på en retur från Nabokov och enkelt slog han in en backhand bakom veteranmålvakten. När Boston fem minuter senare ökade på till 3-1 var det riktigt snyggt med passningar genom hela laget innan David Krejci fick nöjet att avsluta med ett direktskott upp i nättaket bakom en slajdande Nabokov.

Inget hände sedan i målväg förrän det var dags för slutminuter och spel med sex utespelare för Islanders. Då passade bortalaget, som så ofta, på att göra mål i den öppna kassen och slutresultatet skrevs till 4-1.

Säsongsavgörande match på torsdag då Toronto Maple Leafs kommer på besök i Nassau Coliseum.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Adam McQuaid (Tyler Seguin, Patrice Bergeron) 6:43
  • 1-1 Casey Cizikas (Josh Bailey, Andrew MacDonald) 15:49
  • 1-2 Brad Marchand (Andrew Ference, Patrice Bergeron) 20:38
  • 1-3 David Krejci (Milan Lucic, Nathan Horton) 25:16
  • 1-4 Gregory Campbell (Tyler Seguin, Dennis Seidenberg) 58:55 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s