Det började ju så bra

Postat: 25 februari, 2013 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , ,

Poulin4

Men istället för två nya pinnar efter nattens match mot Carolina Hurricanes blev det inga efter att bortalaget vänt och vunnit med 4-2. Annars började det ju så bra med en finfin förstaperiod där Matt Moulson stod för matchens första mål när han från nära håll tryckte in pucken bakom Cam Ward efter en snygg framspelning av Brad Boyes. John Tavares ökade på till 2-0 åtta minuter senare när han och Boyes kom i ett två-mot-ett-läge. Tavares fintade passning men sköt själv otagbart för Ward och så långt var Islanders det klart bättre laget. Hurricanes skapade en del chanser efter målen men Kevin Poulin räddade samtliga lägen med både tur och skicklighet.

Även i den andra perioden var det hemmalaget som dikterade spelet men nu var Ward svårare att överlista och istället tog matchen en vändning när Eric Staal slog in reduceringen på volley bakom en maktlös Poulin. Bara minuten senare var det även kvitterat när brodern Jordan Staal slände iväg ett inte allt för avancerat skott. Den pucken borde verkligen Poulin tagit men istället fick Carolina ett momentum som man fortsatte utnyttja i den tredje perioden.

För i den tredje akten var det bara Hurricanes. Till slut fick de även utdelning när Bobby Sanguinetti hittade krysset över Poulins plockhandske. Islanders kunde aldrig resa sig efter detta och i slutsekunderna fastställde Hurricanes slutresultatet i öppen kasse.

Synd på en så fin start men tyvärr ledde Poulins något darriga ingripanden i vissa situationer till att hela laget blev passivt och rädda för att gå framåt.

Närmast väntar en svår men ack så viktig match på tisdag mot topplaget Boston Bruins.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Matt Moulson (Brad Boyes, John Tavares) 4:38
  • 2-0 John Tavares (Matt Moulson) 12:25
  • 2-1 Eric Staal (Alexander Semin, Jiri Tlusty) 38:28 PP
  • 2-2 Jordan Staal (Alexander Semin, Justin Faulk) 39:13
  • 2-3 Bobby Sanguinetti (Patrick Dwyer, Jordan Staal) 50:17
  • 2-4 Alexander Semin 59:30 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s