Nabokov otrolig när Buffalo besegrades

Postat: 24 februari, 2013 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , , , , ,

vsBUF

Det blev en lyckad avslutning på den tre matcher långa road trip som Islanders nyss avverkat. I och med segern i natt mot Buffalo Sabres med 4-0 vann man två av de tre matcherna och i nattens match var Evgeni Nabokov den store matchhjälten. Med flertalet omöjliga räddningar såg han till att hålla sin första nolla för säsongen men han fick verkligen stå på sitt huvud för att greja biffen.

Efter en mållös förstaperiod var det speciellt i den andra perioden som Sabres låg på och skapade många farliga chanser. Nabby var då fantastisk och han räddade Islanders på egen hand vid ett flertal tillfällen. Istället kunde Matt Moulson glida in i anfallszon mot slutet av perioden och med en smart passning fann han Mark Streit, som smugit med i anfallet, vid den bortre stolpen och med ett vidöppet mål gjorde kapten Streit inget misstag. Minuten senare läste Michael Grabner en passnig från hemmalagets Christian Ehrhoff och efter han brutit passningen rusade han mot Ryan Miller som tvingades se österrikaren lägga in pucken vid sidan av honom fram till 2-0. Kanske var resultatet inte rättvist just då men med tanke på lagens förra möte och Islanders 43-15 i skott då som ändå blev förlust så kanske man kan säga att det hela jämnade ut sig här.

Matchens prestation ute på isen var definitivt John Tavares 3-0 då han först vände ut och in på Andrej Sekera innan han tog sig in i slottet och pricksköt in pucken i nättaket bakom Miller. Efter ett par halvfarliga reduceringschanser för Sabres så kunde till slut Colin McDonald fastställa slutresultatet till 4-0 då han ur snäv vinkel sköt pucken förbi Miller som var ur spel vid tillfället.

Om det ska bli slutspel i år för Islanders så krävs nästan någon form av vinstsvit och med två raka i bagaget och sju raka hemmamatcher som väntar kunde läget för ett winning streak inte vara bättre. Tyvärr har ju dock Isles varit betydligt sämre på hemmais så här långt under säsongen men statistik är till för att brytas så vi får hoppas på det bästa.

I natt väntar match mot Carolina Hurricanes och då väntas både Kevin Poulin och Radek Martinek göra säsongsdebut för Islanders.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Mark Streit (Matt Moulson, Marty Reasoner) 37:51
  • 0-2 Michael Grabner 38:56
  • 0-3 John Tavares (Matt Moulson, Brad Boyes) 44:24
  • 0-4 Colin McDonald (Casey Cizikas, Mark Streit) 59:02 PP
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s