Stökigt när Sound Tigers tappade mark

Postat: 23 februari, 2013 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , , , , , ,

Rileyfight2

Nu är goda råd dyra för Bridgeport Sound Tigers som efter nattens förlust mot Springfield Falcons nu är sex poäng från slutspelsplatsen. Visst är det tjugo matcher kvar att spela men formen är ju allt annat än positiv för tillfället. Lägg därtill att matchotränade Rick DiPietro nu kommer stå matcher som betyder riktigt mycket i jakten på en slutspelsplats och ni förstår att det ser tufft ut för Bridgeport.

Första perioden bjöd på ett mål och det var hemmalaget som stod för detta när Cody Golubef sköt ett slagskott genom trafik och in bakom en totalskymd Kevin Poulin.

I den andra perioden ökade Falcons på sin ledning. Först genom en styrning som ställde Poulin och i slutminuterna var det åter en skymd bortamålvakt som fick vittja nätet. 3-0 efter två perioder var relativt rättvist då skotten i den andra perioden slutade 11-2 till hemmalaget.

Man skulle kunnat skriva av denna matchen som ännu en ointressant förlust som man inte lade speciellt på minnet. Men de scener som utspelade sig i den tredje perioden gör ändå att man minns matchen för ett par händelser. Efter 4:27 startade det första av totlat tre line brawls i den tredje perioden. Sound Tigers förstafemma med Nino Niederreiter, Brock Nelson och Mike Halmo blev då föremål för Springfields fjärdekedja och deras goons. 76 utvisningsminuter senare kunde spelet återupptas. Trots att Bridgeport fick spela i numerärt överläge efter gruffet var det hemmalaget som fick chansen på ett straffslag då Andrew Joudrey blivit nerdragen i fritt läge. Han var sedan kylig på den efterföljande straffen och 4-0 var ett faktum. Knappt två minuter senare bröt matchens andra line brawl ut och lite senare även ett tredje. Totalt delades 244 utvisningsminuter ut i matchen och att det faktiskt gjordes ytterligare tre mål, varav två av Sound Tigers, var mer av akademisk betydelse. Eller nja, Kirill Kabanov fick faktiskt äntligen gjort sitt första mål i Sound Tigers då han reducerade till 1-5. Sound Tigers andra mål gjordes av Jon Landry med åtta sekunder kvar av matchen.

I natt spelar Bridgeport hemma mot Manchester Monarchs. Coach Scott Pellerin meddelade att han nu utsett Matt Watkins till ny kapten då Colin McDonald ser ut att stanna på Long Island.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Cody Goloubef (Jake Hansen, Ryan Craig) 14:55
  • 2-0 Cody Bass (Nick Drazenovic, Jonathan Audy-Marchessault) 31:29
  • 3-0 Ryan Russell (David Savard, Cody Bass) 38:17
  • 4-0 Andrew Joudrey 46:19 SH PS
  • 5-0 Ryan Johansen (Jonathan Audy-Marchessault, Nick Holden) 57:32
  • 5-1 Kirill Kabanov 57:50
  • 5-2 Jon Landry (John Persson, Kirill Kabanov) 59:52

HIGHLIGHTS:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s