Hickey3

Trots att Thomas Hickey en gång draftades som nummer fyra totalt i 2007 års draft av Los Angeles Kings var det inte förrän han kom till Islanders inför årets säsong som han fick debutera i NHL. I natt gjorde han även sitt första NHL-mål och det kunde inte kommit mer lägligt. Tre minuter in i overtime slog han nämligen till och Islanders fullbordade en härlig comeback efter en trög start.

För i den första perioden var det hemmalaget från Montreal som tog kommandot redan efter 49 sekunders spel. Av någon underlig anledning har Islanders väldigt ofta släppt in motståndarnas första skott på mål i matcherna och så var fallet även i natt. Dålig kommunikation mellan Travis Hamonic och Andy MacDonald gav Canadiens chansen till ett avslut och då gjorde Travis Moen inget misstag när han satte 1-0 via Evgeni Nabokovs ena stolpe. I mitten av perioden fick Habs chansen i powerplay och man satte då hårt tryck på Islanders som misslyckades med att rensa ut pucken ur egen zon. Efter fint klapp-klapp-spel avslutade sedan Max Pacioretty med ett direktskott alldeles ostört framför Nabokov som var helt utan chans där.

I den andra perioden var det Islanders tur att få utdelning i powerplay. En utvisning som hängde kvar sedan sent i den första perioden blev ödesdiger när Matt Moulson styrde in Mark Streits skott från blålinjen. Ett litet hopp väcktes därmed hos bortafansen men det försvann ett par minuter senare när Josh Bailey slarvade i egen zon och pucken hamnat hos Pacioretty som enkelt kunde göra sitt andra mål för kvällen. Inte mycket talade väl för en vändning i detta skede men med tre minuter kvar av den andra perioden började densamma. Efter en underbar framspelning av John Tavares kunde Moulson trycka in sitt andra mål för kvällen då han i numerärt överläge intog sin vanliga position alldeles utanför målvaktens målområde. Med ett rappt direktskott på Tavares passning reducerade han och hemmalaget gick till pausvila med en uddamålsledning.

Mitt i den tredje perioden kom kvitteringen. Frans Nielsen arbetade stenhårt i sin backchecking och avväpnade sin motståndare bakom eget mål. Sedan ruschade han hela vägen upp i anfallet och tog emot Baileys passning innanför blålinjen innan han pricksköt in 3-3 bakom Carey Price i hemmakassen.

Ställningen förblev oförändrat oavgjord ända till slutsignalen och förlängning väntade. Där anföll Islanders med Tavares, Michael Grabner och Hickey. Tavares försökte först själv med ett par finter men tappade pucken lägligt så att Grabner kunde ta vid och med en oerhört vacker passning fann österrikaren Hickey vid bortre stolpen och med öppet mål kunde rookiebacken alltså avgöra med sitt första NHL-mål i karriären.

Mycket starkt att vända på matchen efter tvåmålsunderläge mot Canadiens på deras hemmais, speciellt eftersom Habs startade matchen med en fem matcher lång vinstsvit och en hel del självförtroende i bagaget. På lördag väntar match borta mot Buffalo Sabres som nyligen sparkade sin långvarige coach Lindy Ruff. Ska bli intressant att se vad Islanders kan göra där. Sedan väntar sju raka hemmamatcher för Islanders, säsongens kanske viktigaste period.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Travis Moen (Colby Armstrong) 0:49
  • 2-0 Max Pacioretty (David Desharnais, P.K. Subban) 11:02 PP
  • 2-1 Matt Moulson (Mark Streit, Lubomir Visnovsky) 20:34 PP
  • 3-1 Max Pacioretty (David Desharnais) 28:30
  • 3-2 Matt Moulson (John Tavares, Brad Boyes) 36:57 PP
  • 3-3 Frans Nielsen (Josh Bailey, Evgeni Nabokov) 49:51
  • 3-4 Thomas Hickey (Michael Grabner, John Tavares) 63:12
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s