Poängen gled ur näven

Postat: 18 februari, 2013 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , ,

vsNOR2

Det blev bara en pinne för Bridgeport i gårdagens möte med Norfolk Admirals, detta trots ledning med fyra minuter kvar av matchen. Men ett powerplaymål från bortalaget i detta skede betydde kvitterat och i overtime tog sedan gästerna hem extrapoängen också. Nu är det fem poäng upp till slutspelsplatsen för Sound Tigers och det kommer bli tufft att nå dit då det känns som att formen inte riktigt är på topp just nu.

Bridgeport tog emellertid ledningen åtta minuter in i matchen då Mike Halmo snappade upp en dålig undanrensning av Admirals målvakt Frederik Andersen. Med en backhand kunde Halmo därefter hitta rätt bakom den danske jätten.

Norfolk kvitterade i början av den andra perioden då man i numerärt överläge fick in pucken med lite flyt. Pucken styrdes i trafiken framför Kevin Poulin och in bakom en hjälplös hemmakeeper. Sound Tigers återtog ledningen mitt i perioden när Chad Costello hittade rätt med ett direktskott till vänster om Andersen. Gästerna menade att målet förebyggts av ett felaktigt byte av hemmalaget och att man istället borde blåst av för för många spelare på isen men domarna brydde sig inte om dessa protester.

Efter många chanser i powerplay lyckades alltså Norfolk till slut kvittera i det sista av sex numerära överlägen. Poulin gjorde först en akrobatisk räddning men på returen hade han ingen chans och matchen gick alltså till förlängning. Mat Clark blev matchvinnare för gästerna då han helt ensam i slottet lyfte in pucken över Poulins plockhandske och därmed fullbordade han Admirals sena vändning.

På fredag är Bridgeport i Springfield för match mot Falcons.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Mike Halmo 8:03
  • 1-1 Devante Smith-Pelly (Dan Sexton) 23:42 PP
  • 2-1 Chad Costello (Matt Watkins, Matt Donovan) 31:44
  • 2-2 Emerson Etem (Sami Vatanen, Jordan Hendry) 56:02 PP
  • 2-3 Mat Clark (Josh Brittain, Jordan Hendry) 61:57

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s