Stark upphämtning men förgäves

Postat: 17 februari, 2013 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , , ,

DeFazio7

Trots underläge med både 2-0 och 3-1 i nattens returmöte med Providence Bruins gjorde Sound Tigers en stark upphämtning i slutet av andra perioden. Tyvärr räckte inte detta då bortalaget åter drog ifrån i den tredje och vann med siffrorna 5-3. Bridgeport hade en kvitteringspuck inne men den dömdes bort då Providence målvakt Niklas Svedberg flyttat på målburen innan pucken korsade mållinjen.

Ett backskott grejade 1-0 till gästerna och slarv av Ty Wishart i egen zon bäddade för 2-0 två minuter senare. Sound Tigers verkade ha startat matchen med samma håglösa inställning som i fredagsmötet lagen emellan.

Men i en händelserik andraperiod vaknade hemmalaget till liv då Brendan DeFazio drog åt sig pucken efter tekning och med ett snärtigt handledsskott överlistade han Svedberg i gästernas kasse. Providence ökade på till 3-1 efter ordentlig oreda i Sound Tigers försvar med spelare kastandes till höger och vänster. Mot slutet av perioden ryckte dock Bridgeport upp sig och Nino Niederreiter kunde trycka in reduceringen innan Sean Backman helt på egen hand svarade för kvitteringen. Efter en kvick uppåkning längs högersargen sköt han ett skott ur ingen vinkel alls som dock letade sig in bakom en passiv Svedberg.

Vid Bruins matchavgörande mål var det åter förvirring i hemmaförsvaret och Kevin Poulin fick absolut ingen hjälp med att få undan returerna han tvingades släppa. Att Backman sedan inte fick sitt mål godkänt är ju rätt enligt regelboken men när Svedberg flyttade på målet blev man ju både frustrerad och besviken. Sista målet kom i tom kasse och slutresultatet skrevs alltså till 5-3.

Brett Gallant medverkade i natt i sin 25:e fight för säsongen vilket är nytt rekord för Sound Tigers. Tidigare rekordet var på 24 fighter och innehölls av Graham Belak från säsongen 2003-04.

Ikväll med start 21:00 svensk tid spelar hemma mot Norfolk Admirals.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Graham Mink (Colby Cohen, Matt Bartkowski) 12:14
  • 0-2 Justin Florek (Ryan Spooner) 14:08
  • 1-2 Brandon DeFazio (Jack Combs) 23:39
  • 1-3 Jamie Tardif (Ryan Spooner, Craig Cunningham) 31:27 PP
  • 2-3 Nino Niederreiter (Brock Nelson, Jon Landry) 34:18
  • 3-3 Sean Backman (Matt Donovan) 37:30
  • 3-4 Kyle MacKinnon (Graham Mink, Kevan Miller) 47:46
  • 3-5 Craig Cunningham (Trent Whitfield) 59:43 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s