Martin5

Islanders tog en efterlängtad och mycket viktig seger i nattens derby mot NY Rangers i Madison Square Garden. Man visade prov på bra moral då man vände ett tvåmålsunderläge till ledning i den andra perioden. Efter ytterligare ett hemmamål avgjordes matchen till slut på straffar och Isles knep där extrapoängen då man var det kyligaste laget.

Men det började alltså tungt. Dan Girardi satte 1-0 bakom Evgeni Nabokov redan efter tre minuters spel och åtta minuter senare ökade man på till 2-0. Andy MacDonald slarvade på egen blå och Rangers fick tre skottlägen innan Nabokov heroiskt tvingades släppa in pucken från Marian Gaboriks klubba. Hur man kan låta motståndarna få stå och mata retur efter retur på sin målvakt är en gåta och försvarsspelet från MacDonald och Lubomir Visnovsky lämnade allt annat att önska i den situationen. Matt Martin fick Islanders bästa chans i perioden men fri med Marty Biron prickade han målvaktens plockhandske med sitt skott.

Endast 29 sekunder in i den andra perioden kom reduceringen för Islanders. Casey Cizikas stoppade pucken bakom Rangers kasse och med en briljant passning hittade han Colin McDonald i slottet som hittade nätmaskorna bakom Biron. Sex minuter senare dödade Islanders ett powerplay för Rangers och samtidigt som Frans Nielsen kom in på isen igen snappade John Tavares upp pucken i egen zon som gått i rundeln efter ett motståndarbackskott. Med Nielsen i släptåg fintade Tavares passning men istället sköt han själv och Biron hann aldrig reagera. Inte nog med att det var kvitterat, 40 sekunder senare hade Rangers hamnat i brygga. Visnovsky tog in pucken i offensiv zon och serverade Brad Boyes som hittade luckan mellan Birons benskydd ur relativt snäv vinkel. Tyvärr lyckades bortalaget inte rida på detta momentum och när kvitteringen kom var den av det billigare slaget. Trots att Rangers mål kom i numerärt överläge var det inget typiskt powerplaymål utan mer ett misstag av Nabokov som misslyckades med att hantera en lös puck som Carl Hagelin istället påpassligt petade in bakom en snopen målvakt.

Bägge lagen skapade bra lägen för ett avgörande i den tredje perioden även om det var hemmalaget som skapade mest. Både Nabokov och Biron var dock täta och tillät inga fler puckar bakom sig denna afton. Så istället avgjordes matchen via straffslag.

Frans Nielsen är ju säkerheten själv på straffar och inte heller i natt gjorde dansken något misstag. Istället för att lyfta in sin patenterade backhand avlossade han ett blixtsnabbt handledsskott i skäret som Biron inte ens reagerade på. Då både Gaborik och Rick Nash missade sina straffar kunde Tavares avgöra och det var precis vad han gjorde. Efter en drös finter så satte han sedan pucken bakom Biron och segern var ett faktum.

Detta var givetvis oerhört viktiga poäng och hade man inte vunnit här så hade man nog redan kunnat lägga ner säsongen. Nu känns det istället tvärtom. Seger även mot New Jersey på lördag och det ser relativt ljust ut igen. Mötet med Devils sker i Nassau Coliseum.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Dan Girardi (Carl Hagelin, Rick Nash) 3:36
  • 2-0 Marian Gaborik (Brad Richards, Ryan Callahan) 11:28
  • 2-1 Colin McDonald (Casey Cizikas) 20:29
  • 2-2 John Tavares 26:45
  • 2-3 Brad Boyes (Lubomir Visnovsky, Brian Strait) 27:25
  • 3-3 Carl Hagelin (Marian Gaborik, Marc Staal) 31:14 PP
  • 3-4 John Tavares SO
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s