Sound Tigers vingklippte Falcons

Postat: 13 februari, 2013 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , , ,

Nelson12

Efter en helg med två inställda matcher i skuggan av snöstormen Nemo var det äntligen dags för spel igen för Bridgeport Sound Tigers då man natten till idag tog sig an Springfield Falcons. Efter en till synes säker ledning ätits upp med kvittering endast 41 sekunder från slutet så tog sig ändå hemmalaget samman och avgjorde i overtime genom John Persson.

Falcons var snabba med att öppna målskyttet när Ryan Johansen enkelt tog sig in över offensiva blå och pricksköt i det närmasta krysset bakom Kevin Poulin. Mitt i perioden kvitterade Jack Combs efter en snygg öppnande passning av Nathan McIver som gav forwarden fritt fram på vänsterkanten och med ett välplacerat skott utjämnade han till 1-1.

När Bridgeport tog ledningen i numerärt underläge en bit in i den andra perioden var det Brock Nelson som svarade för förarbetet. Nino Niederreiter gav honom pucken i ett två-mot-ett-läge och sedan fintade Nelson bort allt och alla innan han fann Niederreiter igen som fick ett helt öppet mål att sätta pucken i. Två minuter senare ökade Sound Tigers på till 3-1 efter en kanon från blå i powerplay av Matt Donovan.

Åtta minuter in i den tredje perioden började hemmalaget darra något på manschetterna när Falcons reducerade med ett välplacerat skott från högercirkeln. Som jag tidigare berättade kom också kvitteringen när bortalaget tagit ut målvakten och matchen fick istället avgöras i overtime.

John Persson jobbade och slet i offensiv zon vilket gjorde att man lyckades behålla pucken i densamma. Matt Donovan fick pucken till vänster vid blålinjen och hans skottpassning styrdes sedan in av Persson som tagit position i slottet.

En viktig extrapoäng för Bridgeport som för närvarande ligger en poäng utanför slutspelsplats. Man har dock ett par matcher till godo efter de inställda matcherna som nu också fått nya speldatum. Matchen mot Worcester Sharks kommer gå av stapeln den 9:e april och matchen mot Portland Pirates kommer spelas den 16:e april.

Närmast väntar bortamatch på fredag och ett home-and-home-möte med Providence Bruins.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Ryan Johansen 0:46
  • 1-1 Jack Combs (Nathan McIver) 11:27
  • 2-1 Nino Niederreiter (Brock Nelson, Matt Donovan) 24:18 SH
  • 3-1 Matt Donovan (Kirill Kabanov, Jon Landry) 26:13 PP
  • 3-2 Nick Drazenovic (Wade MacLeod) 48:07
  • 3-3 Tomas Kubalik (Ryan Craig, Ryan Johansen) 59:19
  • 4-3 John Persson (Matt Donovan, Ty Wishart) 62:46

HIGHLIGHTS:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s