Femte raka förlusten för Islanders

Postat: 12 februari, 2013 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , , ,

mouls

Från topplag till bottenlag krävs ungefär fem raka förluster när man är i säsongens inledning. Denna vandring är precis vad Islanders gjort nu och med tanke på att det nästan enbart handlat om hemmamatcher är oron befogad inför fortsättningen. I natt blev Carolina Hurricanes för svåra och laget avgjorde i den tredje periodens första hälft med ett ryck. Positivt från matchen var i alla fall att spelet i numerärt överläge funkade bättre igen och faktum är att samtliga fyra mål av hemmalaget kom i denna spelform. Men med lika många spelare på banan är vi forsatt sårbara och det är genomgående där vi förlorar matcherna. För trots bottenplaceringen i ligan så är Islanders fortfarande trea när det kommer till spel i numerärt underläge med bara fyra insläppta på 38 boxplay. Endast Chicago och Boston ligger bättre till i den statistiken.

Islanders powerplay var alltså nyckeln till målen i natt och då Frans Nielsen öppnade målskyttet var det danskens första mål för säsongen. Josh Bailey skickade in en passning från vänstersargen och i slottet mötte Nielsen med ett skott förbi Cam Ward i Hurricanes kasse. Islanders dominerade ganska kraftigt den första hälften av perioden dock utan att få ytterligare utdelning. Istället gjorde en gammal bekant sig påmind när Tim Wallace, tidigare i Islanders, kvitterade via en styrning förbi Rick DiPietro. Även efter målet skapade Islanders en del halvchanser och man var verkligen intresserade av seger denna kvällen.

Hemmalaget lyckades återta ledningen fem minuter in i andra perioden då en retur plockades upp av John Tavares som smekte in pucken i bortre krysset. Tyvärr varade glädjen endast 29 sekunder eftersom Jeff Skinner kvitterade i bytet senare. Ytterligare två minuter senare fick Matt Moulson stå helt omarkerad vi den bortre stolpen och då gjorde måltjuven inget misstag och 3-2 till Islanders kändes rättvist just då.

Men i början av den tredje perioden tappade hemmalaget fokus och gästerna rann iväg målmässigt. Kvitteringen kom endast 30 sekunder in i perioden och efterföljdes sedan av ett slumpskott som oturligt träffade Travis Hamonic och in i eget mål. Carolina ökade sedan på till 5-3 med ytterligare en styrning framför DiPietro innan Moulson reducerade med hemmalagets fjärde och sista powerplaymål för kvällen. Med sekunder kvar att spela satte Hurricanes även ett mål i tom kasse och därmed slutade matchen 6-4 till gästerna.

På torsdag väntar nytt derby mot NY Rangers och även denna gång spelas det i Madison Square Garden.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Frans Nielsen (Josh Bailey, Travis Hamonic) 2:48 PP
  • 1-1 Tim Wallace (Jamie McBain, Andreas Nodl) 13:42
  • 2-1 John Tavares (Matt Moulson, Lubomir Visnovsky) 25:23 PP
  • 2-2 Jeff Skinner (Jordan Staal) 25:52
  • 3-2 Matt Moulson (Brad Boyes, John Tavares) 27:46 PP
  • 3-3 Jiri Tlusty (Alexander Semin, Eric Staal) 40:30
  • 3-4 Alexander Semin (Jiri Tlusty) 45:33
  • 3-5 Eric Staal (Jiri Tlusty, Jay Harrison) 49:09
  • 4-5 Matt Moulson (Lubomir Visnovsky, Mark Streit) 51:32 PP
  • 4-6 Jiri Tlusty (Alexander Semin, Justin Faulk) 59:49 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s