PSvsMiller

Trots att Islanders vann skottstatistiken med hela 43-15 i nattens match mot Buffalo Sabres var det bortalaget som avgick med segern. Detta var Islanders fjärde raka förlust och man verkar redan nu hamnat i den långa förlustsvit som blivit en återkommande ovana de senaste säsongerna.

Efter ett par halvchanser för bägge lagen var det till slut Buffalo som tog ledningen då Islanders uppträdde virrigt i egen zon, något som NHL’s skytteligaledare Thomas Vanek tackade för och alldeles för enkelt petade han in ledningspucken bakom Evgeni Nabokov. För kvitteringen stod John Tavares som med 42 sekunder kvar av perioden petade in pucken som Ryan Miller inte lyckades få kontroll på i förstaskedet.

Islanders fortsatte vara det mest offensiva laget i den andra perioden men Miller var omutlig och stoppade mängder av chanser. När Sabres istället anföll efter drygt halva matchen spelad så visade de prov på effektivitet. Christian Ehrhoff följde med i anfallet från sin backplats och kanske var det just därför som ingen verkade ha koll på vem som skulle markera honom. När han fick pucken var han nämligen helt fri med Nabokov och då gjorde han inte heller något misstag. Närmaste Islandersspelare i den situationen var David Ullström som nog borde följt med Ehrhoff hela vägen in mot mål. Fem minuter senare kunde dock hemmalaget kvittera ånyo. Bridgeport Sound Tigers kapten denna säsongen heter Colin McDonald och det var han som gjorde 2-2 med sitt första mål i Islanderströjan efter en mycket fin framspelning av Casey Cizikas.

Vinstmålet kom efter drygt sju minuters spel i den tredje perioden när Alexander Sulzer sköt ett skott som verkade studsa på isen och in över Nabokov. Ett märkligt mål kändes det som i alla fall. Med fyra minuter kvar fick Tavares ett friläge med Miller men han hakades upp i skottögonblicket och tilldelades därmed ett straffslag. En bra målvakt ska ha lite tur också brukar det ju heta och det var precis vad Miller hade på straffen som Tavares satte klockrent i stolpen.

Trots förlusten får man väl ändå ge laget godkänt när det gäller viljan att anfalla. Miller var skillnaden denna kväll och han stal helt enkelt två poäng från Islanders. Både Lubomir Visnovsky och Josh Bailey gjorde säsongsdebut i matchen och den senare svarade ensam för sju skott, flest av alla spelare på isen.

På måndag spelar Islanders åter hemma, då mot Carolina Hurricanes.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Thomas Vanek (Cody Hodgson, Jordan Leopold) 9:11
  • 1-1 John Tavares (Brian Strait, Brad Boyes) 19:18
  • 1-2 Christian Ehrhoff (Cody Hodgson, Thomas Vanek) 32:21
  • 2-2 Colin McDonald (Casey Cizikas, Brian Strait) 37:35
  • 2-3 Alexander Sulzer (Steve Ott, Mikhail Grigorenko) 47:35
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s