Segt som sirap när Islanders torskade på Manhattan

Postat: 8 februari, 2013 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , , , , , , , ,

vs rags

Det såg långa stunder ut som att Islandersspelarna åkte omkring i lera när man i natt fick stryk mot ärkerivalen NY Rangers i Madison Square Garden. Dålig fart, speciellt i hemjobbet, gav motståndarna många onödiga målchanser. Man hade också en förtvivlad förmåga att spela fast varandra i uppspelsfasen vilket ofta ledde till misstag i egen zon. Jag tycker alltid det är jobbigt när vi förlorar mot Rangers men när man inte ens ger sig själva chansen genom huvudlöst spel, då tycker jag nästan att det är bra för man behöver en väckarklocka. Bara att hoppas på att man tar lärdom av alla felbeslut från matchen så man kan rätta till detta innan lördag då man tar emot Buffalo Sabres på Long Island.

Rangers rookie J.T. Miller gjorde hemmadebut och svarade för två mål. Att en Rangersspelare gjort två mål i sin hemmadebut för klubben är något som tydligen inte hänt sedan 1976. Hans första mål betydde 1-0 och kom till när han kvickfotat drog med sig pucken med skridskon och sedan sprätte upp den i nättaket bakom Evgeni Nabokov. 2-0 kom bakom en skymd Nabokov när Islanders spelat en längre stund i egen zon utan att lyckas rensa pucken. Tröttkörda spelare lyckades inte stoppa Marian Gaborik i slottet den gången.

Islanders reducerade en bit in i den andra perioden och målet kom något oväntat då Rangers dominerade spelet. John Tavares tog in pucken över blålinjen och fejkade passning men istället drog han in trissan själv i närmsta krysset. Efter målet hade Islanders faktiskt en riktigt bra period i matchen och kvitteringschanser saknades inte. Men Henrik Lundqvist var på hugget och stoppade Islanders gång på gång och istället blev det Rangers som, lika oväntat gjorde 3-1. Det var åter Miller som höll sig framme, denna gång i powerplay.

Den tredje perioden innehöll ett par bra chanser för Islanders och bland annat missade Michael Grabner ett friläge, något man givetvis inte har råd med i en reduceringsjakt. Sista målet kom i öppen kasse då Nabokov åkt till båset med mer än två minuter kvar.

Flera spelare måste nu höja sig ett par snäpp. Tyvärr såg Mark Streit riktigt seg ut och frågan är om man inte bör sätta en snabbare back vid sidan om honom, till exempel Thomas Hickey. I backparet Streit, Brian Strait är det ju schweizaren som förväntas vara den snabbare av de två men i dagsläget är det inte så. Frågan är om han spelar skadad för så långsam som han var i natt har jag aldrig sett honom förr. Fler spelare som behöver höja sin nivå är Kyle Okposo och Matt Moulson som vi har betydligt högre krav på. Bäst fart var det på tredjefemman med Keith Aucoin, David Ullström och Colin McDonald men de fick tyvärr ut väldigt lite av sitt slit.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 J.T. Miller (Chris Kreider, Marc Staal) 1:29
  • 2-0 Marian Gaborik (Marc Staal, Brad Richards) 14:04
  • 2-1 John Tavares (Matt Moulson, Joe Finley) 31:13
  • 3-1 J.T. Miller (Ryan McDonagh) 38:11 PP
  • 4-1 Ryan McDonagh 57:52 EN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s