Sena mål fällde Islanders

Postat: 3 februari, 2013 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , ,

Carkner

Svårspelade New Jersey Devils väntade i den andra ringhörnan i kvällens match när Islanders återvände hem igen efter den fem matcher långa road trip som man så succéartat genomförde i veckan som gick.

Den första perioden slutade mållös och även om de bägge lagen uppträdde en aning sömnigt så skapades ändå en del chanser. Men då klev de bägge målvakterna fram och svarade för ett par riktigt svettiga räddningar. Johan Hedberg i Devils kasse brukar alltid spela bra mot Islanders och på tre starter förra säsongen mot just Isles släppte han endast in två mål.

Inte heller den andra perioden bjöd på några mål och Islanders hade förtvivlat svårt att ens få iväg några skott på mål inledningsvis. Devils hade de flesta och bästa målchanserna men Evgeni Nabokov visade att han verkligen vaknat på rätt sida denna dag. Islanders fick sina chanser, speciellt mot slutet då de skapade en del i powerplay men trots sju numerära överlägen efter två spelade perioder så förblev man mållösa. Nämnas bör i sammanhanget att Islanders faktiskt toppade powerplaystatistiken inför kvällens match.

Den tredje perioden flöt på likt de två första och vi började ställa in oss på förlängning när Brian Strait oförklarligt åkte på en tvåminutersutvisning för charging på Stephen Gionta. På repriserna ser man att Straits tackling är helt regelrätt men Devils fick alltså chansen i powerplay och då kom också målet. Steve Bernier tog vara på en möjlighet framför Nabokov och med fyra minuter kvar att spela tvingades plötsligt Islanders att jaga en kvittering. Men den kom aldrig och istället kunde samme Bernier öka på till 2-0 bara minuten senare. Ketchupeffekten blev ännu större i slutminuten då David Clarkson avslutade målskyttet i tom kasse och en relativt jämn kamp hade plötsligt slutat 3-0.

Före matchen konstaterade vi att Islanders nu har 13 av sina nästa 18 matcher på hemmais och att just dessa blir viktiga att vinna om man vill ha chansen till slutspel. Därför känns det ju extra tungt att förlora redan på första försöket.

Förhoppningsvis tar man sig i kragen och presterar betydligt bättre på tisdag då Pittsburgh Penguins kommer på besök i Nassau Coliseum.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Steve Bernier (Adam Henrique, Andy Greene) 56:06 PP
  • 0-2 Steve Bernier (Ryan Carter, Stephen Gionta) 57:16
  • 0-3 David Clarkson (Andy Greene) 59:38 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s