DiPietro5

Rick DiPietro var tillbaka i hetluften igen efter 419 dagars frånvaro på grund av sina skadebekymmer och såklart lockouten. Enklare motstånd än Boston Bruins på bortaplan finns ju när man ska göra comeback efter så lång tid men för att inte slita för mycket på Evgeni Nabokov så var valet av målvakt ändå ganska självklart denna gång.

Han fick en tuff start, den gamle Ricky. Bara fem minuter in i första perioden tvingades han vittja nätet för första gången denna kväll. Det var Shawn Thornton som fick möjligheten att peta in en retur framför mål när DiPietro räddat det första skottet. Svagt av Islanders backar, framför allt Travis Hamonic, att inte hjälpa sin målvakt bättre där. Islanders jobbade dock på och mitt i perioden skapade kedjan med David Ullström, Colin McDonald och Keith Aucoin ett bra tryck i Bostons zon. McDonald fick tag i pucken bakom kassen och han fann sedan Aucoin framför mål som lyckades trycka in kvitteringen bakom Tuukka Rask. Denna kedjan var pigg matchen igenom och skapade ytterligare chanser. Bakåt fick DiPietro mycket att göra mot slutet av perioden i samband med en del numerära underlägen och han svarade för ett par riktigt fina räddningar vilket fick oss att glädjas då han inte visade upp speciellt mycket ringrostighet.

I början av den andra perioden trodde vi att Matt Moulson gett Islanders ledningen då pucken såg ut att glidit in mellan Rasks benskydd. Men efter videobedömning godkändes aldrig målet då man inte ansåg att pucken varit över mållinjen, ett ytterst tveksamt domslut om ni frågar en alldeles för subjektiv undertecknad. Tio minuter in i perioden fick vi i alla fall jubla då Aucoin åter blev målskytt efter en riktig projektil. McDonald och Ullström stressade Bruins backar till att spela pucken rakt in i egna slottet där Aucoin mötte med en laddad bössa. Kvitteringen kom dock fyra minuter senare när David Krejcis chanspuck mot mål styrde på Joe Finleys skridsko och rakt ut till Greg Campbell som kunde överlista DiPietro. Att inte Finley kunde göra något bättre av den situationen ställer jag mig frågande till.

Boston gick fram till 3-2 efter sju minuter spelade av den tredje perioden. Zdeno Chara fick pucken vid blålinjen och när skottet kom var sikten totalt skymd för DiPietro som var chanslös. Med sex minuter kvar att spela avgjordes matchen definitivt då Patrice Bergeron fick fritt fram mot DiPietro och han avslutade på bästa sätt fram till 4-2. Dessförinnan hade även Bruins ett skott klockrent i stolpen så överlag var nog deras seger aningen rättvis. Trots fyra insläppta av DiPietro blev jag positivt förvånad över hans spel och jag anser att han faktiskt inte hade mycket chans på något av målen han släppte in.

På söndag spelar Islanders i Winnipeg

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Shawn Thornton (Daniel Paille, Dougie Hamilton) 4:52
  • 1-1 Keith Aucoin (Colin McDonald, David Ullström) 11:13
  • 1-2 Keith Aucoin 29:50
  • 2-2 Gregory Campbell (David Krejci, Chris Kelly) 33:42
  • 3-2 Zdeno Chara (Milan Lucic, Nathan Horton) 47:07
  • 4-2 Patrice Bergeron (Brad Marchand, Dougie Hamilton) 53:33
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s