Martin2

Tidig match idag då Martin Luther King Day är helgdag i USA och Islanders passade då på att ta emot Tampa Bay Lightning. En solid insats över lag men det höll på att sluta riktigt illa ändå.

Det dröjde inte ens en halv sekund innan vi fick se en dubbelfight när både Joe Finley och Matt Martin kastade handskarna vid första nedsläpp. Ingen av fighterna var dock speciellt underhållande. Finley vräktes, sin storlek till trots, omkull ganska enkelt av Pierre-Cedric Labrie medan Martin och B.J. Crombeen till slut tröttnade på att inte få in några träffar och därmed slutade slåss frivilligt. Första perioden bjöd annars inte på några mål och den stora anledningen till det var Tampas duktige målvakt Anders Lindbäck som räddade sitt lag från underläge ett par gånger. Bäst chans hade kanske Frans Nielsen som fick öppet mål men pucken ställde sig på högkant och skottet gick därför utanför.

I den andra perioden lossnade det rejält för hemmalaget. Efter sju minuters spel kunde Michael Grabner göra 1-0 efter en snygg fint då han fick fritt läge mot Lindbäck. Det märks att han tränat extra på frilägen, något han borde gjort för länge sedan med tanke på hur många sådana han får på en säsong. Tio minuter senare ökade Matt Martin på till 2-0 då han kom in från utvisningsbåset och fick pucken obevakad på blålinjen. Fri med Lindbäck satte han pucken distinkt intill den vänstra stolpen. Bara minuten senare var det Kyle Okposos tur att tända lampan med ett snyggt handledsskott upp i nättaket. Okposo var för övrigt väldigt pigg matchen igenom, en liten glimt av sitt gamla jag, som han var före sin axelskada.

När David Ullström snyggt tryckte upp 4-0 tidigt i den tredje perioden trodde vi att matchen absolut var avgjord. Men vis av historien blev man smått nervös då Tampa plötsligt fick igång målskyttet samtidigt som Lindbäck åter hamnade i nån sorts trans. Martin St.Louis, Benoit Pouliot och Steve Stamkos nätade alla inom loppet av 5:38 och plötsligt satt man som på nålar igen. Martin St.Louis hade dessutom ett stolpskott efter detta men när tiden närmade sig två minuter kvar av matchen drog Tampa på sig inte bara en, utan två utvisningar och Islanders fick därmed avsluta i spel 5-mot-3. Chanser fanns till utökad ledning men Lindbäck var otroligt bra på slutet.

Matchen slutade ändå 4-3 till slut, en viktig seger inför den fem matcher långa road trip som nu väntar. På torsdag inleds den mot Toronto Maple Leafs och sedan drar den vidare till Boston, Winnipeg, Pittsburgh och slutligen New Jersey. Hoppas på lika bra fart som det var ikväll till stora delar.

MÅLSKYTTAR:

 • 1-0 Michael Grabner (Mark Streit, Evgeni Nabokov) 26:50 PP
 • 2-0 Matt Martin (John Tavares) 36:23
 • 3-0 Kyle Okposo (John Tavares, Matt Moulson) 37:35
 • 4-0 David Ullström (Keith Aucoin, Travis Hamonic) 41:31
 • 4-1 Martin St. Louis (Steven Stamkos, Cory Conacher) 42:22
 • 4-2 Benoit Pouliot (B.J. Crombeen, Adam Hall) 47:26
 • 4-3 Steven Stamkos (Cory Conacher, Martin St. Louis) 48:00
Annonser
kommentarer
 1. krif skriver:

  Riktigt bra match bortsett från en period i mitten av tredje när det såg oroligt ut. Tyckte Ullström såg riktigt het ut, kul att han fick hänga dit en. Riktigt snyggt dessutom!

  Kändes som att det var en helt annan match än mot Devils. Man får väl ha lite överseende med vissa detaljer med tanke på tiden de har haft att förbereda sig på.

  *** Ullström
  ** Streit
  * Tavares

  • Magnus skriver:

   Håller helt med i ditt resonemang. Vill även plussa för Kyle Okposo som jag tyckte var riktigt bra. Nästan som före axelskadan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s