Spännande avslutning gav två poäng

Postat: 14 januari, 2013 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , ,

Donovan4

Trots ledning med två mål med mindre än fem minuter kvar av gårdagens match mot Albany Devils höll Sound Tigers på att tappa segern i slutminuterna. Hemmalaget kom ikapp men då steg Matt Donovan fram och avgjorde med 76 sekunder kvar att spela. Målet gjordes i powerplay, precis som fem av matchens nio mål, alltså en gångbar spelform denna kväll.

För ett par av spelarna kan detta ha varit säsongens sista match då man nu hoppar på Islanders training camp med en plats i NHL som mål. En som förmodligen kommer få chansen på Long Island är Nino Niederreiter som stod för två mål i matchen och som sammanlagt svarat för 19 fullträffar denna säsongen, tillräckligt för NHL-spel? Tja, det återstår att se.

Sound Tigers känner ju till att man kommer tvingas släppa ett gäng spelare och man har därför börjat fylla på med ersättare. I matchen mot Devils såg vi backen Daniel Maggio för första gången i en Bridgeporttröja. En annan relativt ny spelare i Sound Tigers är Chad Costello som varit en pålitlig poängmakare på ECHL-nivå tidigare men nu har han dessutom börjat prestera på AHL-nivå. Tre assist kom från Costellos klubba igår och totalt har han gjort sju poäng på sina sex matcher i Bridgeport.

Aaron Ness stod för tre poäng i gårdagens match och även han kan komma att få chansen i Islanders även om konkurrensen hårdade idag då Joe Finley anslöt till organisationen från Buffalo på waivers.

Till matchen så. Efter två perioder som bägge slutade 1-1 utbröt ett mindre målfyrverkeri i den tredje. Det var då som Bridgeport inledningsvis drog ifrån till 4-2 efter mål av glödhete Blair Riley och Niederreiter. Men Albany kom alltså tillbaka och kvitterade efter två snabba mål inom loppet av en och en halv minut. Donovan steg då fram och skickade in vinstpucken med ett skott från det höga slottet. Donovan kommer med all sannolikhet lämna Bridgeport för spel i Islanders och detta blev ju den perfekta avskedspresenten till lagets fans.

På lördag, samma dag som NHL drar igång, spelar Sound Tigers nästa match då man tar emot Binghamton Senators på hemmais.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Aaron Ness (Jack Combs, Chad Costello), 11:39 PP
  • 1-1 Phil DeSimone (Brandon Burlon, Mike Sislo) 19:43 PP
  • 1-2 Nino Niederreiter (Mike Halmo, Brock Nelson) 23:38
  • 2-2 Kelly Zajac (Bryan Haczyk, Brandon Burlon) 29:53
  • 2-3 Blair Riley (Brandon DeFazio) 42:17
  • 2-4 Nino Niederreiter (Chad Costello, Aaron Ness) 49:38 PP
  • 3-4 Joe Whitney (Matt Anderson, Eric Gelinas) 55:16 PP
  • 4-4 Chris McKelvie (Darcy Zajac, Kelly Zajac) 56:48
  • 4-5 Matt Donovan (Chad Costello, Aaron Ness) 58:44 PP

HIGHLIGHTS

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s