Poulin3

På 2012 års sista dag spelades även årets sista match för Bridgeport, ett relativt framgångsrikt kalenderår för laget med tanke på den kanonstart man fick på året då man vann ett tjugotal matcher i rad och därfmed säkrade en slutspelsplats i 2012 års Calder Cup. Tyvärr gick det inte lika bra där men även årets säsong har ju bjudit på mestadels övertygande spel trots en liten svacka för ett par veckor sedan.

Adirondack Phantoms blev årets sista motståndare och det blev en svängig match där alla fyra målvakterna fick speltid och de som först fick sitta i båset kom sedan in och höll nollan bägge två. Till en början var det Adirondacks målvakt Scott Munroe som fick det hetast. Den gamle Sound Tigers-keepern fick kröka rygg redan efter 27 sekunders spel då Matt Watkins hittade rätt när han styrde in pucken framför kassen. Blair Riley fightade sedan ner sin motståndare med ett enda slag innan perioden var till ända.

I den andra perioden öppnades dammluckorna fullständigt, åt bägge håll. Först fick Johan Sundström pucken på sig efter att Matt Donovans skott först träffat Nino Niederreiter och sedan vidare till Sundström som alltså var sist på pucken innan den letade sig in i nät. 3-0 kom också via ett rappt handledsskott av John Persson och då bytte Adirondack ut Munroe och in kom istället Cal Heeter. Detta blev en väckarklocka för hemmalaget som sakta men säkert började äta upp försprånget. Första målet såg inte helt otagbart ut för Anders Nilsson men han fick trots det se pucken glida in mellan sina ben. 2-3 kom ett par minuter senare och då hade Nilsson ingen chans då pucken skickades in i slottet från en position bakom mål och avslutningen var klinisk. Kvitteringen trycktes sedan in intill Nilssons stolpe, lite väl enkelt också kan tyckas och coach Scott Pellerin valde sedan i paus att även han byta målvakt och Kevin Poulin gjorde sig redo.

Som tur var gjorde Poulin en mycket stark insats då Phantoms låg på hårt för en vinstpuck i den tredje perioden. Men både den och övertiden slutade mållösa och straffar fick avgöra matchen. Både Niederreiter och David Ullström satte sina straffar men det blev Jon Landry som fick äran att avgöra med Sound Tigers tredje straffmål för kvällen.

På fredag spelar man årets första match, borta mot Springfield Falcons.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Matt Watkins (Blair Riley, Brandon DeFazio) 0:27
  • 0-2 Johan Sundström (Matt Donovan, Nino Niederreiter) 21:38 (PP)
  • 0-3 John Persson (Jon Landry, Casey Cizikas) 27:06
  • 1-3 Jeff Dimmen (Tye McGinn) 29:48
  • 2-3 Sean Couturier (Eric Wellwood, Matthew Ford) 33:18
  • 3-3 Brandon Manning (Brayden Schenn) 38:13
  • 3-4 Jon Landry SO

HIGHLIGHTS

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s