Sound Tigers hedrade mordoffren i Newtownmassakern

Postat: 24 december, 2012 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , ,

tribute

När Bridgeport i lördags tog emot Adirondack Phantoms hedrade man offren från den fruktansvärda skolskjutningen i Newtown genom att dels bjuda in boendes i samhället till matchen och dels genom att låta spelarna bära de döda barnens efternamn på sina tröjor istället för sina egna. På bilden sitter ju egentligen John Persson och Johan Sundström men just till denna matchen bytte de namn till Engel respektive Hubbard.

Själva matchen var ganska märklig för trots att Sound Tigers inledde hyfsat lyckades man inte få iväg några skott på mål och trots att Phantoms både gjorde 1- och 2-0 kändes det som att Bridgeport var bra med i matchen.

Men inte förrän ställningen var 3-0 och det återstod sex minuter av matchen infann sig den rätta glöden hos hemmalaget. När tryoutspelaren Jack Combs spräckte nollan dröjde det bara 27 sekunder innan nästa reducering från Sundströms klubba och sedan saknades inte heller chanser till kvittering, dock kom forceringen lite för sent och kvitteringsjakten blev resultatlös.

Brandon DeFazio var tillbaka efter sin sex matcher långa avstängning och han var riktigt spelsugen. Nu väntar julledighet ett par dagar och nästa match spelas på Annandag Jul mot Connecticut Whale. Även till denna match är det gratis inträde för boendes i Newtown.

Snart inleds JVM och då följer vi Islanders talanger i turneringen. Ryan Strome, Griffin Reinhart och Ville Pokka är med och lirar i ryska Ufa.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Sean Couturier 14:10
  • 0-2 Matthew Ford (Sean Couturier) 27:49
  • 0-3 Eric Wellwood (Sean Couturier, Jeff Dimmen) 40:38
  • 1-3 Jack Combs (Chad Costello, Jon Landry) 53:39
  • 2-3 Johan Sundström (Ullström, Persson) 54:06
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s