Gammal rival stal poängen

Postat: 12 december, 2012 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , , ,

Nilsson3

Mötena mellan Luleå och Skellefteå benämns ju ofta som en form av hatmöte då rivaliteten är stor mellan klubbarna. I nattens match mellan Bridgeport Sound Tigers och Portland Pirates flammade just den rivaliteten upp i miniatyr då Anders Nilsson tvingades släppa in det avgörande målet i overtime från David Rundblads klubba. Nilsson från Luleå och Rundblad från Skellefteå alltså men även en annan svensk med rötterna i Tingsryd var med i förarbetet till vinstmålet, Oliver Ekman-Larsson.

Bägge lagen spelade ett disciplinerat försvarsspel matchen igenom och de två första perioderna bjöd inte på speciellt många farliga målchanser. De slutade följdaktligen också mållösa och inte förrän hemmalaget lyckades utnyttja ett powerplay fem minuter in i den tredjeperioden spräcktes dödläget i matchen.

Nilsson räddade först ett skott från blå men drogs omkull i röran av spelare framför mål vilket gav Alexandre Bolduc öppet mål och Portland tog ledningen med 1-0. Powerplay var enda spelformen som resulterade i mål den här kvällen och tre minuter senare var det Sound Tigers tur att kvittera. Nino Niederreiter snappade upp en retur på Colin McDonalds skott och överlistade Chad Johnson i Pirates kasse.

I overtime såg Brock Nelson först ut att få ett friläge men blev istället utvisad för hög klubba när han stal pucken och Portland fick alltså chansen i spel 4-mot-3. Rundblads mål kom från slottet när Nilsson var totalt skymd och utan chans att rädda pucken.

Sound Tigers road trip fortsätter på fredag med match mot Norfolk Admirals.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Alexandre Bolduc (Maxim Goncharov, Brandon Gormley) 45:34 PP
  • 1-1 Nino Niederreiter (Colin McDonald, Brock Nelson) 48:25 PP
  • 2-1 David Rundblad (Oliver Ekman-Larsson, Chris Brown) 63:14 PP
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s