McDonald4

Gårdagkvällens match mellan Sound Tigers och Syracuse Crunch betydde ett trendbrott för hemmalaget som äntligen tog en seger. En viss ketchupeffekt följde på köpet och siffrorna sprang iväg till övertygande 7-2. Trots de stora siffrorna så var det mycket tack vare Anders Nilsson som segern gick att bärga då han svarade för hela 37 räddningar i matchen. Bäst på isen var annars nyutnämnda kaptenen Colin McDonald som tackade för förtroendet genom att bidra med fyra poäng framåt.

Det började på bästa sätt i boxplay då Casey Cizikas snappade upp en huvudlös passning från en Crunchspelare i mittzon som gav honom fri gata fram mot mål och efter en snabb fint kunde han enkelt lägga in pucken mellan benen på Riku Helenius som startade i Syracuse mål. Lite senare kunde Jon Landry med lite tur öka på till 2-0 i spel 5-mot-3 då hans skott halvräddades men trots det orkade sig pucken över mållinjen. Ett par minuter senare ökade Johan Sundström på till 3-0 efter en retur som letade sig ut till svensken som inte gjorde något misstag när chansen dök upp.

Om ledningen i periodvilan kändes säker så blev segern nästan ett faktum 36 sekunder in på den andra perioden då McDonald svarade för sitt första mål för kvällen. Parkerad och ostörd framför mål tryckte han in en retur på Brock Nelsons skott. Syracuse bytte därefter målvakt och skapade i samband med detta ett par farligheter men Nilsson var fortsatt tät och istället var det hemmalaget som kunde öka på till 5-0 genom Nelson efter en underbar framspelning av McDonald. Matchen var ju definitivt avgjord men plötsligt vaknade Syracuse till och lyckades reducera två gånger inom loppet av en minut. Innan periodpausen kunde dock John Persson öka på till 6-2 efter en dråplig situation. Matt Watkins jagade en puck tillsammans med en motståndarförsvarare när inbytte målvakten, Dustin Tokarski kom ut ur buren för att spela undan pucken. Bägge utespelarna föll omkull samtidigt och körde omkull Tokarski vilket gav Persson öppet mål att lägga in pucken i.

Sista målet i matchen gjordes av McDonald som hittade rätt samtidigt som målet hamnade ur sitt läge. Efter en stunds diskussion godkände domarna målet och slutresultatet kunde alltså skrivas till 7-2.

David Ullström saknades pga skada för femte matchen i rad. Brandon DeFazio avtjänar en sex matcher lång avstängning efter att ha hoppat in från bänken för att fightas i senaste matchen mot Connecticut. Casey Cizikas tvingades utgå i den tredje perioden med en upper body injury.

Nästa match spelas på tisdag borta mot Portland Pirates.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Casey Cizikas 1:41 SH
  • 2-0 Jon Landry (Colin McDonald, Brock Nelson) 12:34 PP
  • 3-0 Johan Sundström (John Persson, Max MacKay) 16:02
  • 4-0 Colin McDonald (Brock Nelson, Nino Niederreiter) 20:36
  • 5-0 Brock Nelson (Colin McDonald, Aaron Ness) 31:15 PP
  • 5-1 Alex Killorn (Mike Angelidis, J.T. Wyman) 35:27
  • 5-2 J.T. Brown (Philip-Michael Devos, Matt Taormina) 36:33
  • 6-2 John Persson 38:56
  • 7-2 Colin McDonald (Nino Niederreiter, Jon Landry) 52:35 PP

HIGHLIGHTS:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s