Härlig säsongsdebut av Anders Nilsson

Postat: 10 november, 2012 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , , , , , ,

Äntligen är Anders Nilsson tillbaka mellan stolparna igen. I nattens match mot Manchester Monarchs gjorde han storstilad comeback när Sound Tigers vann med imponerande 5-2. Det är speciellt en kvartett som producerar målen just nu för Bridgeport och samtliga nätade även i natt. Jag pratar om Casey Cizikas, Brandon DeFazio, Brock Nelson och Nino Niederreiter som alla startat säsongen mycket övertygande. Nelson gjorde för övrigt mål för fjärde matchen i rad när han stängde matchen med sitt mål i numerärt underläge fram till 4-2.

Cizikas var den som inledde målskyttet i matchen. Travis Hamonics skott täcktes av en back och hamnade hos Cizikas som fick öppet mål. Nilsson fick en relativt lugn förstaperiod då Sound Tigers vann skotten med hela 21-7.

Men Manchester jobbade sig tillbaka in i matchen i den andra perioden och med två minuter kvar fick en skymd Nilsson kapitulera och det var kvitterat. Men bara 23 sekunder senare höll sig DeFazio framme och satte sitt femte mål för säsongen. För förarbetet stod Cizikas som med sitt uppoffrande powerforwardspel vann pucken bakom Monarchs kasse och skickade in pucken i slottet till en omarkerad DeFazio.

Det dröjde bara 39 sekunder in i den tredje perioden innan det åter var kvitterat. Nilsson hann inte med en one-timer från hemmalagets Linden Vey. Tre minuter senare inleddes den sista kraftansträngningen från Sound Tigers sida vilket resulterade i tre raka baljor. Hamonic sköt ett skott från den högra tekningscirkeln som hemmalagets keeper nästan lyckades ta men pucken letade sig ändå in i mål till slut. Nelson ökade alltså sedan på till 4-2 som jag tidigare skrev om och med tre minuter kvar av matchen kom Niederreiters mål, på en målvaktsretur fram till schweizarens sjunde mål för säsongen som betydde slutresultatet 5-2.

Noterbart i matchen var att coach Scott Pellerin nu delat på svenskarna som var på isen. John Persson lirade i andrakedjan tillsammans med Cizikas och DeFazio medan Johan Sundström centrade Mike Halmo och Sean Backman i tredjekedjan. David Ullström är fortfarande skadad och förväntas göra comeback om en vecka eller två.

På söndag är det åter derbyfest i Connecticut då Sound Tigers tar emot Whale. Matchstart 21:00 svensk tid.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Casey Cizikas (Travis Hamonic, Johan Sundström) 16:44
  • 1-1 Andrew Bodnarchuk (Andrei Loktionov, Brandon Kozun) 38:19
  • 1-2 Brandon DeFazio (Casey Cizikas, Aaron Ness) 38:41
  • 2-2 Linden Vey (Tyler Toffoli, Nick Deslauriers) 40:39
  • 2-3 Travis Hamonic (Nino Niederreiter, Brock Nelson) 44:00
  • 2-4 Brock Nelson 52:58 SH
  • 2-5 Nino Niederreiter (Colin McDonald, Matt Donovan) 57:00 PP

HIGHLIGHTS:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s