Förra säsongens giganter var ju Norfolk Admirals som då tog överlägset flest poäng i grundserien och sedan krossade man även allt motstånd på sin väg mot Calder Cup. Man har även startat årets säsong på ett bra sätt med sex vinster på åtta matcher så det var en verklig värdemätare som Bridgeport Sound Tigers fick när man i dagens skolmatiné tog emot de regerande mästarna. Glädjande nog noterar vi att Anders Nilsson äntligen är tillbaka i båset. Trots läkarvård och tester vet man dock inte exakt vad som hände med Nilsson men symptomen var desamma som vid en hjärnskakning. Det underliga är bara att han aldrig fått någon smäll mot huvudet. Nu är han alltså fit for fight igen men det var ändå Kevin Poulin som fick starta dagens match. I gästernas mål startade danske Frederik Andersen som ju representerade Frölunda förra säsongen.

Sound Tigers öppnade målskyttet redan efter knappa fyra minuters spel. Colin McDonald sköt ett skott från högra sargen som Andersen inte lyckades fånga. Två minuter senare blev det fight mellan Brett Gallant och gästernas Troy Bodie. Detta var den första av tre fighter för Gallant i matchen vilket automatiskt betyder matchstraff i AHL och han skrapade totalt ihop 29 utvisningsminuter i matchen.

I den andra perioden behövde vi bara vänta 39 sekunder innan matchen var kvitterad då Norfolk genom Kyle Palmieri utnyttjade ett powerplay. Fyra minuter senare återtog Sound Tigers ledningen, även det i numerärt överläge, då Johan Sundström satte en one-timer från den vänstra tekningscirkeln bakom sin forne klubbkamrat. Admirals kom tillbaka ännu en gång och kvitterade till 2-2 innan stekhete Brock Nelson svarade för det matchavgörande målet med 41 sekunder kvar av perioden. Nelson tog tillvara på returen från ett blockerat skott och skickade in 3-2 bakom Andersen.

En annan het hemmaspelare satte spiken i kistan med fyra minuter kvar av den tredje perioden. Det var Nino Niederreiter som gjorde sitt sjätte mål för säsongen och slutresultatet skrevs alltså till 4-2.

Starkt av Bridgeport att besegra denna svåra motståndare och kan man nu bara gå ifrån trenden att vinna varannan match och bygga vidare på denna segern så ser det lovande ut.

På fredag väntar bortamöte med Manchester Monarchs, en annan tuff motståndare som för närvarande leder Atlantic Division.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Colin McDonald (Jordan Hill) 3:40
  • 1-1 Kyle Palmieri (Peter Holland) 20:39 PP
  • 2-1 Johan Sundström (Brock Nelson, John Persson) 24:58 PP
  • 2-2 Emerson Etem (Ryan Lasch, Frederik Andersen) 29:12
  • 3-2 Brock Nelson (Jon Landry) 39:19
  • 4-2 Nino Niederreiter (Sean Backman) 55:34
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s