Islanders flyttar till Brooklyn

Postat: 24 oktober, 2012 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:,

Presskonferensen som idag hölls i Barclays Center kom med ett besked som förändrar framtiden för New York Islanders. Från och med säsongen 2015-16 flyttar laget in i nämnda arena och lämnar då Nassau Veterans Memorial Coliseum efter 43 år i ”the barn”.

Nassau Coliseum byggdes 1972 till förmån för stadens nya hockeylag medan Barclays Center är en splitter ny arena som invigdes 21 september i år, alltså bara för en dryg månad sedan. Arenan tar 14500 personer vid hockeymatcher mot dagens 16250 vilket gör den till den med i särklass minst kapacitet i ligan. I gengäld kanske den får vara fullsatt desto mer än på senare år. Islanders hade en inplanerad träningsmatch i arenan redan denna säsong men den ställdes in efter lockouten blev ett faktum.

Basketlaget Brooklyn Nets i NBA har redan flyttat in i Barclays och om tre år får man alltså sällskap av Islanders som kommer behålla sitt namn och sin klassiska logo, allt för fansens skull som det heter. Avtalet är på 25 år och Charles Wang sa på dagens presskonferens att målet alltid varit att behålla laget så nära dagens läge som möjligt.

Annonser
kommentarer
 1. Andy skriver:

  Du lyckas maskera den euforiska glädje du måste känna jävligt väl! Är inte det här de bästa nyheterna för Islanders sen de vann Stanley Cup senast (eller sen Mike Millbury lämnade klubben iaf)

  • Magnus skriver:

   Blandade känslor faktiskt. Visst är Nassau Coliseum sliten som fan och i stort behov av upprustning. Tycker till och med att man borde bygga en ny arena i området och det är väl där skon klämmer. Visst är Barclays en toppmodern arena och fin på alla vis men den andas inga fyra Stanley Cup. Eller rättare sagt, Brooklyn andas inte Stanley Cup. Slutsats: Jag hade gärna sett att Wang fick byggt sitt Lighthouse som han så länge viljat men nu när han inte får någon support så är jag glad att vi stannar på Long Island och inte hamnar i Kansas City eller ännu värre, någonstans i Colorado 😉

 2. Filip skriver:

  Jag är otroligt nöjd! Nassau county svek islanders och jag är mycket glad att Wang valde Brooklyn! Ny fräsch arena samt att fler free agents kommer vilja spela för Islanders!!

  2015 så åker man troligen dit, kommer troligen även tatuera in Isles märket någonstans på kroppen inom snar framtid! 🙂

 3. Anders skriver:

  Läste en kommentar i går som sa att arenan inte lämpade sig för hockey med massor av platser med skymd eller obefintlig sikt, är det verkligen så illa ? har sökt över nätet men hittar inget om detta. Minns inte riktigt var jag såg denna kommentar men hoppas verkligen att den var felaktig

 4. Magnus skriver:

  Svårt att säga då det inte spelats någon hockey där tidigare. Men om det nämnts någonstans i tidigare samanhang så liggerdet säkert något i det. Ingen rök utan eld…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s