Det var i natt äntligen dags för premiär för Bridgeport Sound Tigers när AHL drog igång och det kunde knappast börjat mycket bättre. För motståndet stod derbyrivalerna från Hartford, Connecticut Whale, tillika NY Rangers farmarlag. Innan matchen fick vi ett glädjande besked, nämligen att nye coachen Scott Pellerin valt att satsa på en helsvensk kedjeformation i andrafemman. David Ullström, Johan Sundström och John Persson hade parats ihop och mig veterligen har detta aldrig skett tidigare i AHL, åtminstone aldrig förr i Sound Tigers historia.

I mål startade Kevin Poulin trots att Anders Nilsson sett vassare ut i träningsmatcherna. När dessutom Connecticut tog en tidig ledning kändes valet än mer tveksamt. Sound Tigers pepprade i sin tur hemmalagets duktige keeper, Jason Missiaen, med skott i den första akten men samtliga 19 skott motades av densamme. 1-0 kom som sagt tidigt och det var i powerplay efter att Sundström åkt ut för fasthållning efter blott 45 sekunders spel. Connecticuts veteran Kris Newbury gjorde målet och inte nog med det, en bit in i perioden ökade man på ledningen till 2-0 efter att Matt Donovan varit tvungen att dra ner Kyle Jean som fick ett friläge i numerärt underläge. Straffslag löd domarens dom och Jean lyckades finta bort Poulin och sätta pucken i nät vilket gav hemmalaget en tvåmålsledning in i periodpausen.

Sound Tigers kom ut i den andra perioden lika offensivt som i den första. Skillnaden var att nu funkade defensiven plus att man äntligen fick utdelning på sitt tryck. På drygt fem minuters spel lyckades man göra fyra snabba mål och vända helt på steken. Det började efter 3:23 då Casey Cizikas blev Bridgeports premiärmålskytt för säsongen när han styrde in Travis Hamonics skott i powerplay. Kvitteringen kom lite senare när Kirill Kabanov hittade Nino Niederreiter i ett 2-mot-1-läge och schweizaren kunde sätta pucken i öppet mål. Cizikas gjorde kort därpå sitt andra mål i matchen fram till 3-2 och när Brock Nelson sedan gjorde sitt första mål som proffs betydde det 4-2 och en makalös vändning var ett faktum. När John Persson satte 5-2 med minuten kvar av perioden kändes det hela nästan avgjort.

För att vara på den riktigt säkra sidan gjorde Brandon DeFazio 6-2 minuten in på den tredje perioden, detta bakom Scott Stajcer som fått hoppa in i kassen inför den tredje akten. Sex raka mål av Bridgeport och man kunde knappt tro det var sant. Hemmalaget gjorde en sista ansträngning och petade in två kassar till, bägge i powerplay, men närmare än så kom man aldrig. Noterbart är att inget av Connecticuts mål gjordes i spel 5-mot-5.

Nu hoppas vi att laget kan bygga vidare på denna segern och ta fram det fina spelet från andraperioden redan från start i nattens match när man i hemmapremiären tar emot Providence Bruins. Bruins som var det lag man lyckades besegra i träningsmatcherna för en vecka sedan. Då stod Anders Nilsson mellan stolparna och någonting säger mig att han gör samma sak i natt.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Kris Newbury (Matt Gilroy) 2:31 PP
  • 2-0 Kyle Jean 14:52 SH PS
  • 2-1 Casey Cizikas (Travis Hamonic, Nino Niederreiter) 23:23 PP
  • 2-2 Nino Niederreiter (Kirill Kabanov) 25:13
  • 2-3 Casey Cizikas (Colin McDonald, Nino Niederreiter) 26:26
  • 2-4 Brock Nelson (Kirill Kabanov, Aaron Ness) 28:39
  • 2-5 John Persson (Brock Nelson, Travis Hamonic) 38:55 PP
  • 2-6 Brandon DeFazio (Travis Hamonic, Colin McDonald) 41:00
  • 3-6 Mike Vernace (J.T. Miller, Kye Jean) 44:27 PP
  • 4-6 Kris Newbury (Blake Parlett, Chris Kreider) 46:16 PP

HIGHLIGHTS

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s