Nilsson och Sundström blev matchvinnare

Postat: 5 oktober, 2012 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , ,

När Bridgeport Sound Tigers i natt inledde sin två matcher korta försäsong borta mot Providence Bruins så blev det seger med 3-1. Bakom vinsten låg två av lagets svenskar, för övrigt de enda som spelade i natt. Förre Luleåkeepern Anders Nilsson svarade för 34 räddningar och Johan Sundström, talangen från Frölunda, gjorde lagets första mål vilket betydde 1-1 och startskottet till vändningen.

För det var Providence som startade bäst i den första perioden, en period som bjöd på mycket fysiskt spel varav tre fighter innan matchuret stod på fyra minuter. Blair Riley, Brett Gallant och förre Bruinsspelaren Nathan McIver kastade handskarna för Sound Tigers del. Mellan dessa fighter passade hemmalaget även på att göra 1-0 genom ett hårt skott av Christian Hanson. Sundströms kvittering kom i den senare delen av perioden och han kunde peta in pucken förbi en annan svensk målvakt som vaktade Bruins kasse, Niklas Svedberg från Brynäs. Bridgeport fortsatte framåt och Mike Halmo kunde i powerplay ge laget ledningen med bara 30 sekunder kvar av perioden. Ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande.

I den andra perioden ökade Nino Niederreiter på till 3-1. Tigers rensade iväg pucken i boxplay och Niederreiter jagade efter. Bruins inbytte målvakt, Adam Morrison, fumlade med pucken och i sin iver att hinna in i målet igen hamnade han simmandes på isen och Niederreiter kunde relativt enkelt sätta pucken i nät.

Sound Tigers dominerade den tredje perioden och segern var egentligen aldrig riktigt hotad då Nilsson fick en relativt lugn sistaperiod.

I natt spelar Bridgeport sin andra och sista träningsmatch innan säsongsstarten om en vecka. Manchester Monarchs står för motståndet i natt och då lär vi få se de spelare som inte var med mot Providence, bland annat Casey Cizikas, David Ullström och John Persson.

  • 1-0 Christian Hanson (Justin Florek) 2:44
  • 1-1 Johan Sundström (Jason Clark, Mike Halmo) 13:45
  • 1-2 Mike Halmo (Brandon DeFazio, Ty Wishart) 19:30 PP
  • 1-3 Nino Niederreiter 33:03 SH
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s