Sound Tigers nye huvudcoach utsedd

Postat: 19 juli, 2012 av Magnus i Nyheter Bridgeport
Etiketter:, , , , ,

Det blir förre NHL-spelaren och Manchester Monarchs assisterande coach, Scott Pellerin, som tar över skutan efter Brent Thompson i Bridgeport. Sedan Thompson tidigare i sommar blivit utsedd till assisterande coach för Islanders har det varit tyst om vem hans efterträdare skulle bli.

Pellerin har 536 matcher under bältet i NHL för sju olika klubbar men det var främst i St.Louis Blues som han nådde viss framgång med 20 mål och 41 poäng som bästa notering från säsongen 1998-99. Som junior vann även Pellerin Hobey Baker Award 1992 som bästa amerikanske collegespelare, ett pris som har hög status inom nordamerikansk hockey och som väl får anses som hans främsta individuella merit som spelare.

Pellerin har sex säsongers erfarenhet bakom sig som assisterande coach i Manchester och var med och tog laget till tredje rundan i Calder Cup vid två tillfällen som bäst. Han har bland annat haft Matt Moulson som stjärnspelare i Monarchs under tre säsonger mellan 2006-09 men det är inte den enda kopplingen mellan Pellerin och Islanders organisation före dagens datum. Som collegespelare lirade han nämligen tillsammans med både Garth Snow och Mike Dunham i University of Maine Black Bears.

Vi får hoppas att han lyckas ta fram det där lilla extra hos spelarna i år så att vi kan överleva första omgången i Calder Cup redan till våren. Dessutom önskar vi att han är vänligt inställd till svenskar eftersom det lutar åt fyra stycken i Sound Tigers startuppställning.

Vi noterar också att Ty Wishart skrivit på ett tvåvägskontrakt för ytterligare en säsong.

Annonser
kommentarer
 1. Fredde skriver:

  Skriver här istället för på twitter, går inte att skicka så långa meddelanden där. Såg precis att truppen på den officiella har uppdaterats. Många spelare från BST har tagit plats, framförallt på backsidan. Donovan, Ness, De Haan. Kul att dem är med i planerna men tittar man på truppen i sin helhet ser jag inte hur vi ska nå slutspel.

  Det saknas två-tre pusselbitar för att nå dit. Den känslan man hade förra året är helt annorlunda jämfört med i år. Då kände man glädje och hopp. Nu känns det tvärtom, framförallt efter att vi tappade PAP och egentligen bytt ned oss, Boyes är långt ifrån lika bra som PAP och är inte en ”ärlig” ersättare. Och i övrigt har vi gjort likadana veteranvärvningar som ifjol. Jag väntar på ytterligare ett namn, eller två.

  Är det den truppen som vi ser på hemsidan nu så kan vi glömma slutspel. Det finns för få stjärnspelare i truppen. JT, MM, KO och Grabner, Streit kan inte ensamma föra oss till slutspel. Joensuu med envägarn blir nog ingen hit, och på backsidan finns det egentligen bara tre stycken med slutspelspotential, The Hammer, Streit och Vis. Det saknas bredd och jag tror tyvärr vi kommer göra en usel säsong om inget annat händer. Är nog rätt säker på att det blir plats 15 för vår del, istället, för 7-10 som man trodde förra året.

  Skulle vara intressant att höra dina tankar inför säsongen, eller ni andra som läser och kommenterar här.

  Laget i premiären?

  Moulson-Tavares-Boyes
  Grabner-Nielsen-Okposo
  Niederreiter-Bailey-Joensuu
  Martin-Reasoner-Boulton

  Streit-Visnovsky
  Amac-Hamonic
  De Haan – Carkner

  Nabokov

  • Magnus skriver:

   Låter kanske tråkigt men jag håller med dig om det mesta du skriver. Kanske att jag har högre förhoppningar på våra unga försvarare som jag både hoppas och tror kommer utveckla sig till bättre spelare än t.ex. Eaton och Jurcina. Tror inte Viz kommer tillbaka (se ny artikel) och tror på Carkner som sjundeback.

   Framåt ser det tunnare ut, precis som du säger. Man kan bara hoppas på att spelare som Niederreiter och Strome får chansen ifall övriga spelare misslyckas. Hoppas Boyes får spela center som han gjorde under sina bästa år i St.Louis. Bailey har spelat på vingen förut även om han kanske också gör sig bäst i mitten.

   Mitt premiärlag:
   MM – JT- Nino
   Grabs – Frans – KO
   Martin – Boyes – Bails
   Boulton – Reasoner – Joensuu

   Streit – AMAC
   Hammer – Ness
   Donovan – deHaan

   Nabby

 2. Filip skriver:

  Jag känner tyvärr inget hopp.Har alltid trott innan säsongen att de kommer bli ett bra år men med det här laget så känns det som om man ska vara nöjd med en 14 plats.

  Känns jäkligt tråkigt att inte Visnovsky vill spela för Islanders. Han skulle nog passa bra i våra unga trupp.
  Nu tycker jag det är läge för att Grabner ska visa vad han går för, får man i snitt ett friläge per match så måste det blir fler mål!

  Moulson-Tavares-Okposo
  Grabner-Nielsen-Boyes
  Martin-Bailey-Joensuu
  Nidereiter-Reasoner-Boulton

  Streit-Visnovsky(?)
  Amac-Hammer
  Carkner-Ness

  Nabokov

  Att lägga NINO i 4 linan känns kanske fel men förra säsongen var inte bra även om han spelade med Reasoner,m,m

  Jag tror inte på slutspel men jag hoppas verkligen!!

  Let’s GO ISLANDERS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s