Islanders bidrar egentligen inte med något annat än nyhetstorka just nu. Därför känns det ganska bra att ha ett par spelarövergångar på lager att skriva om.

Visst, de har varit klara ett tag nu så helt nytt är det ju inte men mina inlägg brukar ju å andra sidan vara i senaste laget så ni är säkert vana.

Isles valde att inte förlänga med Al Montoya, succévärvningen från Phoenix som kom som en frälsare för två säsonger sedan då Islanders plågades av en sällan skådad skadeperiod på hela sin målvaktsbesättning. Tyvärr lyckades ”Big Cubano” inte upprepa sin fina debutsäsong då konkurrensen med Evgeni Nabokov blev för tuff. Montoya testar nu lyckan i Winnipeg Jets istället och detta kan innebära att Anders Nilsson och Kevin Poulin nu får sin stora chans. Någon av dom kommer bli uppkallad till Isles, inte om, utan när Rick DiPietro tvingas vila på grund av sina skadebekymmer.

Tre backar lämnar Islanders organisation inför kommande säsong. Dylan Reese har varit en pålitlig spelare att kasta in som ersättare när skador satt stopp för de egentliga topp 6-försvararna. Nu lämnar han för Pittsburgh Penguins där han säkerligen kommer få en liknande roll och det blir säkert i Wilkes-Barre/Scranton som Reese inleder säsongen.

Mark Katic är talangen som aldrig riktigt fick chansen i Islanders. När förutsättningarna såg som ljusast ut för honom satte den jobbiga axelskadan från förra årets försäsong stopp för allt spel. Först med sista sjättedelen kvar av säsongen gjorde han comeback och det blev då endast spel i Bridgeport. Nu testar Katic istället på spel i Tyskland för Eisbären Berlin.

Steve Oleksy är den tredje backen att lämna Islanders, eller om vi ska vara ärliga så är det Bridgeport som blir av med hans tjänster. Oleksy kommer i fortsättningen tillhöra Washingtons organisation med Hershey Bears som trolig adress vid säsongsstarten.

Framåt tappar Islanders gamle trotjänaren Justin DiBenedetto som förmodligen tröttnat på att aldrig få en riktig chans i Isles. Om vi ska vara ärliga kanske han inte heller har förtjänat en plats i NHL heller. En pålitlig poängmakare i AHL är han ju men så fort han fått chansen i Islanders har det väl gått sådär. Till hans försvar kan väl sägas att han absolut inte fått speciellt mycket istid under sina tillfälliga besök på Long Island. Nästa säsong återfinner vi ”DiBo” i Red Bull Salzburg i den Österrikiska ligan. Där blir han lagkamrat med f.d. Bridgeportspelarna Steve Regier, Ryan Kinasewich, Ryan Duncan samt ex-Islesbacken Rob Davison.

Till slut har KHL’s värstinglag alla kategorier, Vityaz Chekhov, hittat ännu en goon. Trevor Gillies lämnar Isles organisation för spel i den ryska klubben där även f.d. Bridgeportspelaren Jeremy Yablonski fightas.

Nu väntar vi in försäsongen som dock är en bit bort. Om något uppseendeväckande händer innan dess så ska jag givetvis uppmärksamma det här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s