Nya ansikten i Islanders

Postat: 2 juli, 2012 av Magnus i Nyheter Bridgeport, Nyheter Islanders
Etiketter:, , , , , ,

 

I och med att Free Agent-marknaden öppnades igår började lagen signa sina favoriter. Islanders var betydligt mer aktiva i år än förra året och såhär långt har man skrivit kontrakt med sju nya spelare.

Den mest meriterade är Brad Boyes som draftades i den första rundan år 2000 av Toronto Maple Leafs. Efter ett par säsonger i farmarligorna fick han till slut chansen i Boston Bruins och där gjorde en mycket bra rookiesäsong. Året efter tradades han till St.Louis Blues och säsongen 2007-08 gjorde han hela 43 mål för the Bluenotes. De tre senaste säsongerna har dock gått trögare för Boyes som dessutom hunnit testa på spel i Buffalo Sabres under denna tid. Vi kan bara hoppas att hans siffror vänder upp igen med ökad istid och mer förtroende från coachen.

En annan nykomling med NHL-rutin är tuffe backen Matt Carkner som kommer från ett par säsonger med Ottawa Senators. På 162 matcher i NHL har Carkner dragit på sig 361 utvisningsminuter och han liknas ibland vid gamle Islandershjälten Eric Cairns.

En annan tuff herre som ansluter är Eric Boulton som närmast kommer från New Jersey Devils. Mest förknippad är nog dock Boulton från sina många år i Atlanta Thrashers och det ska bli intressant att se ifall veteranen har någon kraft kvar i nyporna.

De övriga fyra som nu skrivit på för Islanders är spelare som till största del kommer förstärka Bridgeport Sound Tigers trupp. Backen Jon Landry spelade redan för Tigers under förra säsongen men var aldrig kontrakterad av Islanders. Nu har han emellertid ett tvåvägskontrakt med Isles. De tre övriga är samtliga forwards och två av dom kommer närmast från Pittsburghs organisation. Det handlar om Brandon DeFazio samt Colin McDonald där den sistnämnde har sju NHL-matcher i bagaget. Från Phoenix organisation ansluter dessutom Matt Watkins och han gjorde NHL-debut förra säsongen med sin enda match för Coyotes.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s