Isles gick ”all in” på försvarskontot

Postat: 25 juni, 2012 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , , , ,

När årets draft i Pittsburgh gick av stapeln i helgen som gick satsade Islanders alla sina kort på försvarsspelare.

Totalt sju backar blev tingade av Isles och med sitt förstarundeval tog man Griffin Reinhart från Edmonton Oil Kings i WHL. Reinhart, vars pappa Paul var en firad stjärna i Calgary Flames under 80-talet, är en riktig bjässe med sina 193cm och 93kg. Han anses av de flesta redan vara redo för NHL och kanske får vi se honom redan till nästa säsong i Islanderströjan. Reinhart är inte rädd för att deltaga i offensiven med sin fina skridskoåkning och hårda skott. Totalt har det blivit 61 poäng på 105 matcher i WHL för Reinhart sedan debuten 2010.

Som Islanders andra val plockades finske Ville Pokka som redan hunnit med 37 matcher på seniornivå för sitt Kärpät i SM-Liiga. Pokka deltog även i årets JVM där han gjorde bra ifrån sig och hans främsta egenskaper är spelet i egen zon där han spelar med självförtroende och med högt pucktempo. Pokka signade i vintras ett nytt 3-årskontrakt med Kärpät så vi får väl se vad Islanders vill göra med honom den närmsta tiden. I årets KHL-draft gick han redan i första rundan då Avangard Omsk draftade honom, så har vi otur kan det bli viss dragkamp om talangen.

I den tredje rundan valde Islanders Adam Pelech från Erie Otters i OHL. Pelech är den tredje i brödraskaran att bli draftad i NHL. Hans bröder Matt och Mike draftades av Calgary Flames 2005, respektive Los Angeles 2009, så efternamnet kanske känns igen därför. Adam är en storvuxen back som sällan finns med i målprotokollet men en respektabel summa assist brukar han ändå noteras för under säsongerna. Under säsongen 2011-12 fick han ta emot både ”Bobby Smith Trophy” som OHL Scholastic Player of the Year samt ”Ivan Tennant Award” för OHL Top Academic High School Player. Under U18-VM blev han utsedd till Kanadas bästa back när laget tog brons i turneringen.

Loïc Leduc blev Islanders fjärdeval och han spelar till vardags i Cape Breton Screaming Eagles i QMJHL. Leduc är framför allt en defensiv back som gillar att smälla på rejält. Han använder gärna sin stora räckvidd och sina kilon för att stoppa motståndarna, något han också gör effektivt.

Med sina sista tre val chansade Isles med i tur och ordning Doyle Somerby, Jesse Graham och Jake Bischoff. Dessa val känns mer som chansningar och vi får väl se med tiden om något av dom blev en fullträff.

  • #4 Griffin Reinhart – D ¤ Kanada ¤ Edmonton Oil Kings ¤ 193cm, 93kg
  • #34 Ville Pokka – D ¤ Finland ¤ Kärpät ¤ 182cm, 90kg
  • #65 Adam Pelech – D ¤ Kanada ¤ Erie Otters ¤ 188cm, 95kg
  • #103 Loïc Leduc – D ¤ Kanada ¤ Cape Breton Screaming Eagles ¤ 196cm, 88kg
  • #125 Doyle Somerby – D ¤ USA ¤ Kimball Union Academy Wildcats ¤ 195cm, 101kg
  • #155 Jesse Graham – D ¤ Kanada ¤ Niagara IceDogs ¤ 180cm, 77kg
  • #185 Jake Bischoff – D ¤ USA ¤ Omaha Lancers ¤ 183cm, 82kg
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s