Två veckor till draften

Postat: 6 juni, 2012 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , , , , ,

Ja, det blev aldrig någon succé för vare sig Kyle Okposo eller John Tavares i VM då både USA och Kanada försvann redan i kvartsfinal.

Istället koncentrerar vi oss nu på den stundande draften som går av stapeln den 22-23 juni i Pittsburgh. Islanders kommer välja som fjärde lag och om man ska gå efter rankingar och låtsasdrafter på nätet så handlar det om fyra-fem namn som är aktuella för att ikläda sig Islanderströjan på scenen.

Två duktiga försvarsspelare är högt villebråd bland NHL:s scouter. Dels Ryan Murray som eventuellt har försvunnit bland topp 3 i draften men om han fortfarande är tillgänglig när Isles ska välja ligger han nog bäst till. Murray hade det lite tungt mot Ryssland i senaste JVM då han var indirekt delaktig till tre insläppta mål men detta kan ha varit hans enda dåliga match under säsongen. Dels Matt Dumba som är en lite mer rörlig back och som gjorde succé vid U18-VM i vintras.

Bland forwards är Nail Yakupov och Filip Forsberg topprankade och Islanders lär därför få inrikta sig på ryske Mikhail Grigorenko som öst in poäng under sin debutsäsong för Quebec Remparts i QMJHL. Ett annat alternativ kan vara Alex Galchenyuk som trots sitt ryssklingande namn är amerikan. Han övertygade stort under den gångna säsongen som rookie i sitt Sarnia Sting i OHL.

Jag återkommer med fler tankar när vi närmar oss draften på allvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s